Holwierde laat veer in duel met Mamio

Derdeklasser Holwierde had zichzelf zaterdag een prima dienst kunnen bewijzen door van het bezoekende Mamio te winnen. Dat gebeurde echter niet. De gasten wisten de confrontatie op sportpark Katmis met 1-2 te winnen.

Het Mamio van trainer Raoul Postema had nog een appeltje te schillen met de manschappen van trainer Eddy Tuik, want in december ging men op eigen veld met 3-4 onderuit. Het veld was allerminst in het voordeel van de lichtvoetige spelers van Mamio. Zij zijn kunstgras gewend, willen een bal aan de voet kunnen houden en hun trucendoos open trekken. De mat op Katmis leent zich echter niet voor frivoliteiten.

Overigens hadden de Holwierders ook de nodige moeite met het veld, of met zichzelf. ‘Het was het allemaal net niet. We hebben over de hele wedstrijd gezien te weinig gebracht’, zegt oefenmeester Eddy Tuik.

Er waren wel wat kansen. Onder anderen voor Bram Geurtsen en Yirsan Bouman. Laatstgenoemde toucheerde zelfs de paal. Hij stond ook aan de basis van de openingstreffer, die pas na de pauze viel. Bouman nam de corner en Robbie ten Hove was zo vriendelijk om het speeltuig binnen te koppen: 1-0.

‘Toen hadden we nog wel de hoop dat we een goed resultaat zouden boeken, maar die was al snel vervlogen’, aldus Tuik. Een vrije trap van Mamio werd bij de tweede paal neergelegd en door Hensley Zimmerman tegen het nylon geknikt: 1-1. Het zou nog erger worden voor Holwierde, want uiteindelijk streek Mamio de winst op dankzij een voltreffer van Genrick Wawoe: 1-2. Zuur voor de gastheren, maar gezien het wedstrijdbeeld niet helemaal verrassend.

De komende weken moet blijken of Holwierde in staat is zich te handhaven. Het veld dat zich boven de staartploegen DVC Appingedam en FC Grootegast ophoudt, bestaat uit vijf teams die elkaar in de nek hijgen. Naast Holwierde zullen ook Mamio, Noordwolde, Aduard 2000 en SC Stadspark alles uit de kast moeten halen om het slot van de competitie tot een goed einde te brengen.

De mannen van Tuik gaan zaterdag op bezoek bij Be Quick. Het eerste treffen tussen beide teams in deze zware competitie eindigde in een 2-2 gelijkspel. Daarna volgt het thuisduel tegen Groen Geel en dat is ook geen kleintje. ‘Alles wat we tegen die twee ploegen pakken beschouw ik als een bonus. Er zal nog wel wat moeten gebeuren, willen we in de derde klasse blijven. Iedereen denkt dat we dat wel even zullen doen, maar zo werkt het niet. Laat ik het zo zeggen, als we de nacompetitie ontlopen hebben we het top gedaan’, vertelt Eddy Tuik.

* Holwierde – Mamio 1-2 (0-0). Robbie ten Hove 1-0; Hensley Zimmerman 1-1; Genrick Wawoe 1-2.

No Replies to "Holwierde laat veer in duel met Mamio"