Winsum sluit prima bekerweek af met competitiezege

Eersteklasser vv Winsum heeft de thuiswedstrijd tegen laagvlieger vv Groningen tot een goed einde weten te brengen. Het team van trainer Bert Vos zegevierde met 4-1, nadat het eerst nog tegen een 0-1 achterstand had aangekeken.

Zaterdag was er na een prima verlopen bekerronde weer ‘gewoon’ competitievoetbal en moest er een overwinning komen om goede zaken te blijven doen in de strijd om de derde periodetitel. De tweestrijd begon met een tegenvaller voor de thuisclub, die Tim van der Molen uit een corner al na een paar minuten doelman Wouter Meijer zagen passeren: 0-1. Meijer verving andermaal de geblesseerde Germen Bouwman.

De Winsumers herpakten zich echter snel. Binnen het kwartier was de achterstand al weer weggepoetst. Nadat Thomas Kauw eerst doelman Steven de Haan op zijn weg had gevonden en de rebound vervolgens via de paal naast zag gaan, was het Reinder Haaksema die de 1-1 liet noteren door de bal tussen de benen van de sluitpost door tegen het nylon te mikken. Uit een corner kopte Heinze Andringa na een kwart wedstrijd de 2-1 achter doelman Steven de Haan en toen lagen de kaarten ineens een stuk gunstiger op tafel voor de thuisclub. Toch was het oppassen geblazen en met wat meer geluk waren de Stadjers zowaar langszij gekomen. Het stiftje van Jasper Ludema trof echter geen doel en dus kwamen de Winsumers goed weg.

Het duel ging na die enerverende eerste twintig minuten aardig gelijk op. Winsum moest nog wel wisselen, want Marcel Pannekoek raakte geblesseerd na een duel met Giovanni Salvo en liet zich door Bauke Hoekstra vervangen. Voor de thee zou er nog twee keer door de gastheren gescoord worden. Thomas Kauw mikte het speeltuig op slag van rust, na een voorzet van Rogier Krohne, achter de doelman van de Stadjers (3-1) en Tim Hoff profiteerde niet veel later van een prima actie van Rogier Krohne: 4-1.

Winsum kon het tweede bedrijf met vertrouwen tegemoet zien. Wouter Bloem was de eerste die zijn geluk beproefde, maar mikte na een omhaal op de lat. Vervolgens gooide Krohne er een solo uit die door de goalie van de Groningers met succes werd afgebroken.

Het duurde tot aan de 66e minuut alvorens er weer een goal genoteerd kon worden. Die viel overigens niet aan Winsumer zijde. Invaller Virgil Muller kreeg de bal in de voeten gespeeld door Giovanni Salvo en bracht de bezoekers iets dichterbij: 4-2. Kennelijk was die treffer het sein om de druk op het doel van Winsum maar eens op te voeren. Muller probeerde het nog een keer, maar zag een inzet via Heinze Andringa naast het doel verdwijnen.

Winsum werd slordiger en moest op zijn tellen passen. Een vrije trap van Wesley Walstra kon ternauwernood nog weggerost worden. De fut leek er daarna uit te zijn bij de Groningers en dus kon de zege over de streep worden getrokken. Aan het einde van de zaterdagmiddag was er andermaal weer alle reden om met een brede glimlach van het sportpark aan de Schouwerzijlsterweg te vertrekken.

De overwinning komt na een enerverende week, waarin de reserves van de fusieclub na strafschoppen door Drachtster Boys werden uitgeschakeld, de Winsumer vrouwen, eveneens na penalty’s, de bekerfinale hadden weten te bereiken en de hoofdmacht van de groenzwarten de halve finale van het bekertoernooi veilig hadden gesteld dankzij een 3-1 overwinning op BCV uit Bergum.

In die halve finale komt men uit tegen VEV ’67 uit Leek. Dat duel is vastgesteld voor dinsdag 7 mei om 20.00 uur en wordt gespeeld op het sportpark van de Leeksters, die het Leeuwarder LAC Frisia (4-1) uit het toernooi knikkerden. De vrouwen spelen overigens tegen The Knickerbockers uit Groningen.

* vv Winsum – vv Groningen 4-2 (4-1). Tim van der Molen 0-1; Reinder Haaksema 1-1; Heinze Andringa 2-1; Thomas Kauw 3-1; Tim Hoff 4-1 (foto: Albert Haaima).

No Replies to "Winsum sluit prima bekerweek af met competitiezege"