Matthijssen en Mollema winnen seizoensopening

Na een lange winterstop heeft het grasbaankoppel William Matthijssen en bakkeniste Sandra Mollema de eerste wedstrijd van het seizoen 2019 verreden. Een en ander vond plaats in het Drentse Vries. Het zijspanduo wist in de eerste krachtmeting meteen de eerste plaats te bemachtigen.

Vergezeld door de zon arriveerde team Matthijssen tegen de klok van half tien in het rennerskwartier. De spannen stonden er op en top bij en kamen dan ook glansrijk door de keuring.

Met een geweldig deelnemersveld van vijftien combinaties uit verschillende landen werd om elf uur het startsein gegeven voor de vrije training van twee minuten. Na een paar rondes en een paar proefstarts kwamen Matthijssen en Mollema tevreden van de baan af.

Om half twee was het tijd om de eerste punten te verzamelen voor de Dutch Open Grasstrack 2019. Startend op plek één met de rode helmkleur wist het duo goed weg te komen en voor de Engelse combinatie Goodwin/Brown de bocht in te duiken. De koppositie werd niet meer afgegeven en de manche winnend afgesloten.

Ook de tweede serie verliep super voor het duo. De baan werd inmiddels wel wat slechter, maar de kampioenen sloten de serie opnieuw winnend af. De derde en voorlaatste serie werd er gestart op plek vijf met de groene helmkleur. Met een spanlengte voorsprong wist het duo voor team Detz de bocht in te duiken en de leiding te pakken. Team Detz probeerde de leiding nog over te nemen maar wist hier niet in te slagen. Ook in de derde serie wisten Matthijssen en Mollema alle punten te pakken.

De vierde en laatste serie stond het duo wederom in de baan met het sterk rijdende team Detz.
Er werd op positie twee gestart met de blauwe helmkleur. Team Detz stond op plek vier met geel.
Met een super start wist het duo ook in deze serie als leiders uit de bocht te komen en ook zo over de finish te komen.

Met een maximum aantal punten mocht het duo als eerste een startpositie kiezen voor de A-finale. Unaniem werd er gekozen voor positie vier met de gele helmkleur. Dit bleek een uitstekende keuze, want het duo schoot uit de startblokken en wist na vier hele snelle rondes, en een mooie voorsprong, als eerste over de finish te komen.

De eerste kampioenschapspunten waren binnen. Met een goed gevoel en grote waardering voor de Stichting Grasbaanrace Vries voor de super-organisatie werd de dag zonnig afgesloten. De volgende wedstrijd voor Team Matthijssen staat gepland op tweede paasdag (22 april) in het Overijselse Balkbrug (foto: www.baansportfansite.nl).

Uitslag DOG Vries:
1. Matthijssen/Mollema
2. Detz/Arling
3. Goodwin/Brown
4. Bruins/Sterenborg
5. Frederiksen/Grandt

No Replies to "Matthijssen en Mollema winnen seizoensopening"