Ontluisterende nederlaag Klimaatgroep Stars

In de sportzaal aan de Coendersweg in Middelstum stond zaterdag de voorlaatste thuiswedstrijd van de tafeltennissers van Klimaatgroep Stars op het programma. Het werd een ontluisterende ontmoeting. Tegenstander Hilversum boekte namelijk een 0-10 overwinning.

Niets is Klimaatgroep Stars in de afgelopen zes maanden bespaard gebleven. Men zou met Xavier Peral aantreden. Hij had een aanzienlijke vertraging, wat er uiteindelijk toe leidde dat hij helemaal niet in het vliegtuig sprong. Het deed wat vreemd aan bij de club die zijn vluchtgegevens had gecheckt en tot de ontdekking was gekomen dat het vliegtuig het opgelopen tijdverlies volledig had goedgemaakt.

Van een interessante pot tegen Hilversum, met eens kijken hoe sterk de eerste man van de Middelstummers nu echt is, was al geen sprake meer. Tegen Nolan Schultz, hij neemt de sport serieus, werd volwaardig tegenstand geboden, maar hij pakte toch met karakter zijn drie potten. Tegen de andere twee werd weinig uitgericht. Hilversum kan zich opmaken voor een seizoen eredivisie.

Er resten Klimaatgroep Stars nog twee tegenstanders waar een mooie wedstrijd tegen gespeeld kan worden. Zaterdag wacht De Veluwe met de definitief afscheid nemende oud-toppers Paul Haldan en Ron van Spanje en daarna moet men nog thuis tegen Westa uit Wessem. Dan kan ook de balans worden opgemaakt van een teleurstellend gebeuren, waarin zelden het gewenste niveau is gehaald.

Perspectief in het teamverhaal kan ook alleen maar realiteit worden als je er met zijn allen aan werkt. Dat is nu veel te weinig gebeurd. ‘We gaan zien hoe we een situatie creëren waarin dit wel het geval is’, aldus coach Vlieg.

Een eerste wijziging is dat Peter Verweij het team gaat verlaten. Hij heeft kenbaar gemaakt dat veel drukke werkzaamheden en trainingen, hij de motivatie om zelf nog veel te trainen niet altijd kan opbrengen. Hij is een liefhebber die vele jaren lang wekelijks bijna elke dag achter de tafel was te vinden, maar dat valt hem nu zwaar. Vlieg: ‘Hopelijk kan hij nog twee wedstrijden draaien waarin hij de vorm vindt die hem tot een volwaardig speler van de eerste divisie maakten. In Buitenpost vindt hij een team die naar alle waarschijnlijkheid in de tweede divisie blijft en waar hij al trainer is. Wie Verweij gaat vervangen wordt binnenkort bekend gemaakt.’

No Replies to "Ontluisterende nederlaag Klimaatgroep Stars"