DWA/Argo hervat veldcompetitie met ruime winst

De eerste wedstrijd van het tweede deel van de veldcompetitie is voor de korfballers van DWA/Argo zaterdag succesvol verlopen. De ploeg uit Winsum en Bedum kreeg SIM uit Haskerdijken op bezoek. Na een ruststand van 8-2 wist DWA/Argo in een eenzijdig duel eenvoudig met 21-3 de punten in Winsum te houden.

Er was een kleine wijziging in de opstelling van trainer-coach André Pettinga. Yarin Smedema speelde op de plek van de nog geblesseerde Natasja Schuuring. Onder prachtige weersomstandigheden begon om 15.30 uur het duel op het kunstgrasveld in Winsum. Het duurde even voordat de score geopend werd en vervolgens scoorde DWA/Argo tot de 7-0 als enige ploeg.

De verhoudingen waren meteen duidelijk en SIM kon geen moment een vuist maken. Doelpunten kwamen uit handen van: Karen Oostmeijer, Nick Brandsma(2x), Tom van der Laan (2x), Benjamin Pestoor en Lisanne Pettinga. Na de 7-0 kon SIM ook een doelpunt maken: 7-1. Vanaf het begin was het duidelijk dat SIM DWA/Argo niet in moeilijkheden kon brengen. Wel moest DWA/Argo het hoofd koel houden en niet verzwakken met het spel.

Dit was ook niet het geval en dat was in de rest van de wedstrijd te zien. Na een 7-1 wist Nick Brandsma de 8-1 te maken en SIM kon nog één keer voor rust scoren. Beide ploegen gingen met een 8-2 stand de kleedkamers in.

In de tweede helft werden de kansen van DWA/Argo beter afgerond en werd de ploeg trefzekerder. De korfballers uit Winsum en Bedum wisten maar liefst negen keer op rij te scoren en dit was meteen een groot verschil met de tegenstanders. De Friezen maakten hun derde treffer, maar Karen Oostmeijer, Yarin Smedema en Tom van der Laan (2x) zorgden ervoor dat er een 21-3 stand op het scorebord kwam te staan. Dit was tevens de eindstand in dit duel.

DWA/Argo is nu weer een paar weken vrij. Op zaterdag 11 mei staat de volgende return op de planning. DWA/Argo gaat dan op bezoek bij DTL in Hantum. DTL staat samen met DWA/Argo op de tweede plek van de ranglijst en beide ploegen maken zich op voor de winst. Bij het vorige duel wist DWA/Argo met 10-8 te winnen. De wedstrijd gaat zoals gewoonlijk om 15.30 uur van start.

* Scores DWA/Argo: Nick Brandsma en Tom van der Laan (5x), Karen Oostmeijer (4x), Lisette Hamminga (3x), Lisanne Pettinga (2x), Yarin Smedema en Benjamin Pestoor (1x).

Uitslagen:
Spannum		- DTL		  11-17
Harkema		- Invicta/Frigro  13-12
NQL		- DTS       12-12
DWA/Argo	- SIM       21- 3

Stand:
Harkema               9-16
DWA/Argo              9-14
DTL                 9-14
Spannum               9- 8
DTS                 9- 8
Invicta/Frigro           9- 6
NQL                 9- 5
SIM                 9- 1

No Replies to "DWA/Argo hervat veldcompetitie met ruime winst"