Zeerobben verschalkt Winsum in extra tijd

Soms zit het mee, soms zit het tegen. Eersteklasser Winsum heeft de afgelopen periode over geluk niet te klagen gehad. Het wist een aantal keren in de ultieme slotfase een duel naar zich toe te trekken. Zeerobben heeft de kunst kennelijk afgekeken, want de Friezen lieten de gastheren zaterdag met lege handen achter. Nadat Hans Zwakenberg de thuisclub een punt leek te bezorgen, viel in de extra tijd alsnog de winnende treffer (1-2), maar nu wel aan de voor Winsum verkeerde kant van het veld.

Winsum bevindt zich een beetje in het niemandsland tussen de top twee en de rest van het veld. Het binnen harken van de derde periode zou een leuk extraatje zijn, maar daarvoor zijn er meer kapers op de kust, waaronder Zeerobben.

De openingsfase van het duel aan de Schouwerzijlsterweg bood nog niet veel aanknopingspunten voor de rest van de wedstrijd. Er konden maar weinig hoogtepunten genoteerd worden. Dat was na een kwart wedstrijd wel anders. Higor da Silva kwam in balbezit en bood Dylan Drent de mogelijkheid aan om de score te openen. De Harlinger maakte geen fout: 0-1.

Winsum probeerde wel wat terug te doen. Het voerde de druk op de defensie van de Friezen op, maar wist niet gevaarlijk te worden. Voor de pauze veranderde er dan ook niets meer aan de stand.

Het tweede bedrijf leek het evenbeeld van de eerste drie kwartier te worden. Winsum bleef steken in goede bedoelingen en lange tijd had het er alle schijn van dat de treffer van Drent de enige van de middag zou zijn. Het publiek veerde op toen Wouter Bloem door Wouter Beuker van de sokken werd gelopen en de bal op elf meter van doelman Jacob de Vries kwam te liggen. Tim Hoff besloot het karwei voor zijn rekening te nemen, maar de afronding bleef achterwege. De inzet werd door doelman Jacob de Vries klemvast gepakt.

Een tegenvaller voor het team van trainer Bert Vos, dat het hoofd echter niet in de schoot worp. De misser bleek wel het sein te zijn voor een extra duw op het gaspedaal. Winsum ging nog wat nadrukkelijker op jacht naar de gelijkmaker, maar de defensie van de ploeg uit Harlingen bleef overeind. Over en weer waren er wat situaties waarbij er om een nieuwe strafschop werd geschreeuwd, maar arbiter Souhuwat weigerde het leer nog een keer op de stip te leggen. De gelijkmaker zou er toch komen. In de voorlaatste minuut van de reguliere speeltijd mocht Hans Zwakenberg, uit een corner van Thomas Kauw, de Winsumers naast hun tegenstander koppen: 1-1.

Het punt leek zeker gesteld, maar waar de gastheren sommige tegenstanders in de slotfase een loer wisten te draaien, kregen ze nu een koekje van eigen deeg. In de 92e minuut kopte Yander Zandbergen na een voorzet van Patrick Amels de bal achter goalie Wouter Meijer: 1-2. Meteen daarna werd het duel de vergetelheid in gefloten.

* Winsum – Zeerobben 1-2 (0-1). Dylan Drent 0-1; Hans Zwakenberg 1-1; Yander Zandbergen 1-2 (foto: Albert Haaima).

No Replies to "Zeerobben verschalkt Winsum in extra tijd"