Overzicht amateurvoetbal

Het voetbaloverzicht is deze week iets uitgebreider dan normaal. Dat heeft alles te maken met het aangepaste programma, dat op zaterdag begon en maandag zijn einde vond. Een bewogen paasweekeinde, met als hoogtepunt misschien wel de vijf keer scorende Daniël Boekee van WEO uit Woldendorp en triest dieptepunt de ontoelaatbare taferelen bij het duel tussen Nieuweschans en Farmsum. Dat muisje krijgt ongetwijfeld nog een staartje.

We beginnen met de 1e Klasse E, waarin SV Bedum alle zeilen moet bijzetten om het hoofd boven water te houden. Na het zeer knappe punt dat de Bedumers bij Oranje Nassau weg wisten te kapen, moest er op eigen veld van Olde Veste ’54 gewonnen worden om uit de problemen te blijven. In Steenwijk werd het 3-3, in Bedum eindigde het treffen in een 2-3 overwinning voor de gasten. Voor de ploeg van trainer Remy van der Wal scoorde Soeratmin Venema beide doelpunten.

In de 2e Klasse J leed NEC Delfzijl een 2-0 nederlaag op bezoek bij DESZ uit Zwartsluis. Omdat FC Klazienaveen zaterdag verloor, maar maandag wel verrassend van De Griffioen wist te winnen, wordt het slot van de competitie uitermate spannend voor de Havenkanters.

Zoals te verwachten werd Omlandia op eigen veld door kampioen Pelikaan S. geklopt. Zo gemakkelijk als je het schrijft ging dat echter niet. Nadat De Jonge Rosa de thuisclub op achterstand had gezet, wisten Ferry Knol en Jan Oosterbeek voor een 2-1 voorsprong te zorgen. Dat leek lange tijd zo te blijven, ware het niet dat Handrit Hoxhaj en Fahim Bellghroub de winst in de slotminuten alsnog aan Pelikaan S. wisten toe te schrijven.

SC Loppersum deed in eigen huis prima zaken door met 2-1 van Noordwolde te winnen. Cees bij de Leij en Joris Jurna waren de doelpuntenmakers voor de gastheren. Silvan Havinga trof de roos voor Noordwolde. LTC liet in Appingedam geen sprankje hoop (0-4) over voor DVC. De thuisclub kan zich alvast oriënteren op de ploegen die men volgend jaar in de vierde klasse zal tegenkomen.

Holwierde heeft op sportieve manier revanche genomen voor de smadelijke 13-0 nederlaag die men eerder dit seizoen bij Groen Geel heeft geleden. De gasten hebben zichzelf in een paar weken tijd van de titelkansen laten beroven en die dreun was men kennelijk nog niet te boven. Op sportpark Katmis eindigde het duel in 1-0 voor de gastheren. Yirsan Bouman was de matchwinnaar.

Derdeklasser Siddeburen speelde eerste paasdag met 3-3 gelijk bij ZNC. De Zuidbroek Noordbroek Combinatie zag namens de gasten Ruben van der Ploeg, Maurice Jonkman en Bert Koers scoren. In de 5e Klasse D was het erg druk. WEO moest twee keer aan de bak. Thuis werd een 2-2 remise geboekt in het duel met Drieborg, waarbij Alexsander Klok en Daniël Boekee de prijsschutters waren. Maandag werd het arme DWZ met 1-8 afgeserveerd. Boekee was nu vier keer succesvol. De andere goals kwamen op naam van Jan Meijerhof, Patrick van der Mijle, Arnoud ten Have en een speler van DWZ.

Farmsum kwam eveneens twee keer in actie. Over het duel met Nieuweschans is genoeg geschreven. Wat er met de 1-2 tussenstand gaat gebeuren is nog niet duidelijk. Deze hebben we overigens niet in onze standen meegeteld. Maandag kwam Warffum op bezoek. Dat wist de titelkandidaat op 2-2 te houden. Herbert van Brugge maakte beide Farmsumer treffers. Voor Warffum deed Bartel Klinkhamer dat. De ‘kanaries hadden zaterdag ook al met 2-2 gelijkgespeeld. Dat was tegen Meeden. Die goals kwamen op het conto van Patrik Pieterman.

Kloosterburen en Woltersum voetbalden maandag ook, maar wisten het net niet te vinden. Het duel eindigde derhalve zoals hij begon, met de bekende brilstand (foto: archief EemsmondSport).

No Replies to "Overzicht amateurvoetbal"