Vrouwen Artemis lopen zich in de prijzen

Met een eerste en tweede plaats op de 16,1 kilometer bij de vrouwen 50-plus voor de Winsumers Hilda Broekhuizen en Gea Meulema kwam Artemis op Koningsdag in Oldehove goed voor de dag. Plaatsgenote Gonny Houtman schreef bij de vrouwen 60-plus de Beiler Koningsloop over 10 kilometer op haar naam.

De 11e editie van de Oranjerun in Oldehove, de derde loop in een serie van tien wedstrijden van het Loopcircuit Noord-Groningen, kende met totaal 270 deelnemers op de 5, de 10 en de 16,1 kilometer een goede bezetting. Het was op zich goed loopweer. Op de open stukken van het parcours ondervonden de atleten enige hinder van de wind. De routes volgden het prachtige open eeuwenoude nationale landschap Middag Humsterland.

Op de hoofdafstand de tien Engelse mijlen, is 16,1 kilometer, stonden acht Artemissers aan de start. Ook in deze wedstrijd troefden de vrouwen wat de podiumplaatsen betreft de mannen weer af. Bij de vrouwen 50+ ging de winst overduidelijk naar Hilda Broekhuizen met een prima tijd van 1.16.37 uur. Gea Meulema volgde als tweede in een nette tijd van 1.20.01 uur. Ellen Haveman uit Ulrum werd met een tijd van 1.27.20 uur keurig zevende bij de vrouwen senioren. Ze verbeterde hiermee haar snelste tijd op deze afstand met 2.33 minuten.

De Artemismannen presteerden ook naar behoren. Wim Ammeraal uit Leens was hiervan de snelste. Zijn 1.13.58 uur was goed voor een zevende plaats bij de mannen 50+. Willem Hofman uit Winsum miste met een tijd van 1.14.23 uur als vierde bij de mannen 40+ net het podium. Han Korhorn uit Kloosterburen noteerde 1.20.45 uur en werd hiermee 17e bij de mannen 50+.

Bij de mannen 60+ werden de plaatsen tien en twaaf ingenomen door Bert Hulsing uit Groningen en de van een blessure herstelde Peter van Ooijen uit Warfhuizen. Hun tijden waren 1.29.47 en 1.39.35 uur. De winst bij de mannen overall ging met overmacht naar Artemis-trainer Ben Stellingwerf uit Bedum in 55.34 minuten. (17,38 km/pu; 3.27 min/km).

Op de 10 kilometer overall verdedigde Grietje Dijkmans uit Winsum de eer van Artemis en ze deed dat niet onverdienstelijk. Ze finishte na 57.08 minuten als 46e. Met deze tijd verbeterde ze haar pr op deze afstand met 40 seconden. De run kende verder een prima verloop met dank aan de organisatie en speaker Harm Noor.

De Beiler Koningsloop, bestaande uit de afstanden 5 en 10 kilometer, is de vierde loop in een serie van negen wedstrijden van het Rabo Cup Assen Noord-Drenthe Loopcircuit. Deze loop telde totaal 180 deelnemers. Lichte regen en de wind bepaalden het loopweer in een fris Beilen. De plaatselijke organisatie had een pittige ronde van vijf kilometer, waarin opgenomen een viertal steile klimmetjes en een oneffen perceel grasland, uitgezet. Voor de 10 kilometer moest deze ronde twee keer worden afgelegd.

Gonny Houtman was op Koningsdag de enige afgevaardigde van Artemis en wel op de 10 kilometer. Ze was bij de vrouwen 60+ verreweg de snelste met een knappe tijd van 47.55 minuten. De nummers twee en drie volgden op respectievelijk 1.35 en 4.20 minuten. Dit was haar derde overwinning in deze categorie van het circuit en Houtman voert hierin ongeslagen het voorlopige eindklassement aan. De beste zes resultaten tellen voor het eindklassement. De organisatie in Beilen stond als een huis waarbij ook speaker Rolf Huizinga zich weer van zijn beste kant liet horen.

Gerard Bekkering meldde zijn deelname aan de vrijdagavond gehouden Kollumer Katloop in het gelijknamige dorp Kollum. De organisatie, bestaande uit de Rotaryclub Lauwersland en de s.v. Friesland, mocht tijdens de 18e editie van deze loop met keuze uit de afstanden 6.4 en 13.8 kilometer net als vorig jaar 220 deelnemers welkom heten. Bekkering, die vorig jaar ook al deelnam in Kollum, koos voor de langste afstand. Hij legde het parcours van Kollum naar Burum en weer terug naar Kollum af in 1.10.56 uur, goed voor een 40e plaats overall. ‘Mooi loopje, veel zon, weinig wind en lekker gelopen’, aldus de tevreden inwoner van Uithuizen (foto’s: Toli Schanssema en Wierd Duursma).

No Replies to "Vrouwen Artemis lopen zich in de prijzen"