Weer belangrijke derby’s op komst in 4e Klasse D

We kunnen ons het komend weekeinde weer opmaken voor een aantal derby’s in de 4e Klasse D van het zaterdagvoetbal. Confrontaties waarbij belangen op het spel staan. Gaat Poolster in Zeerijp nog jacht maken op de tweede plaats? Wat gebeurt er in Uithuizermeeden waar SV De Heracliden bezoek krijgt van Middelstum en zou Corenos in staat zijn om het op een periode en koploper FC Zuidlaren jagende RZ Baflo pootje te lichten?

Het kan weer een mooie voetbaldag worden, waarbij de scheidslijn tussen vreugde en verdriet waarschijnlijk erg dun zal zijn. Om maar te beginnen met het duel dat De Fivel in eigen huis tegen Poolster speelt. De Spijksters hebben een periodetitel op zak en zouden zich nergens zorgen over hoeven maken. De mogelijkheid is er echter nog om tweede in de eindrangschikking te worden en dat levert weer voordeel op tijdens de nacompetitie.

In oktober bleef Poolster de buren de baas. Migel van Gennip was toen de gevierde man. Hij maakte de enige goal van de wedstrijd en bezorgde Poolster daarmee drie punten. Een magere marge, maar Poolster was op dat moment aan een, naar later zou blijken, opmerkelijke serie bezig. Die werd enkele weken geleden door SV De Heracliden onderbroken, al beweren boze tongen dat dit meer aan de houding van Poolster lag dan aan de kracht van de Meijsters.

Over SV De Heracliden gesproken, dat moet hoe dan ook een goed resultaat neerzetten in het thuisduel tegen Middelstum. Het team van trainer Frank Konneman kan de punten echter ook goed gebruiken. Het staat nu, met een totaal van achttien punten, op de voorlaatste plaats in 4D en dat is geen benijdenswaardige plek. De Meijsters hebben drie punten meer verzameld, maar achter hun naam staat ook een wedstrijd meer. De eerste ontmoeting tussen beide teams eindigde in 1-3 voor SV De Heracliden. Gerard Bronsema scoorde eind oktober voor de thuisclub. Mark de Boer, Tim Ottema en Frank de Boer troffen het net voor de blauwzwarten.

Corenos krijgt op het eigen sportpark RZ Baflo tegenover zich. Joran Knot dompelde het team van trainer Jan Potma afgelopen najaar in rouw door de winnende te maken en de Roodschoulsters een verrassende overwinning te bezorgen. Corenos heeft er overigens een handje van om toppers een loer te draaien, want ook koploper FC Zuidlaren verloor tot twee keer toe (1-1) punten aan het team van trainer Marco Pesiwarissa. RZ Baflo is dus gewaarschuwd. Dat zal op zijn beurt alles op alles zetten om de lijstaanvoerder in het vizier te houden. Het verschil bedraagt immers maar twee punten en op 11 mei moet FC Zuidlaren nog naar Baflo. Dat zou zo maar eens het klapstuk van deze voetbaljaargang kunnen worden.

Het is weliswaar geen derby, maar SIOS kan ook nog niet achterover leunen. De Sauwerders binden de strijd aan met HS ’88, dat eind oktober in een doelpuntrijk treffen (4-3) aan het kortste eind trok. Sander Bultena, Stefan Bultena, Gijs Huinder en Jochem Huinder scoorden destijds voor SIOS. HS ’88 heeft echter Sven Rosevink, die in Sauwerd drie keer scoorde en met vierentwintig doelpunten de topschutter is in deze klasse.

En dan is er natuurlijk nog kampioenskandidaat FC Zuidlaren. Dat heeft op papier de simpelste klus. De Drenten spelen thuis tegen het reeds gedegradeerde Westerlee. Degene die zijn geld op Westerlee durft te zetten, is een onverbeterlijke optimist. Niemand rekent er echter op dat het team van trainer Guus Zantinga de koploper ook maar een strobreed in de weg zal leggen. In Westerlee kreeg de degradant zeven treffers om de oren. Zelf wist het alleen maar via Jan-Willem Evers doel te treffen.

Rest het treffen tussen WVV en Amicitia VMC nog. De Winschoters begonnen helemaal niet onaardig aan de competitie, maar kregen daarna forse tikken te verwerken. Amicitia VMC heeft wel iets om voor te spelen, want de derde periodetitel is nog vacant. De Stadjers staan daarin gedeeld eerste met FC Zuidlaren en RZ Baflo. De Zuidlaarders hebben al een tussentijdse titel op zak, de Bafloërs daarentegen niet. Ook hier staat er dus het een en ander op het spel (foto: archief EemsmondSport).

No Replies to "Weer belangrijke derby's op komst in 4e Klasse D"