Slechte generale repetitie voor vv Winsum

Een slechte generale levert meestal een goede uitvoering op. Dat is althans de volkswijsheid die gebezigd wordt als men voor het uur U nog even aan het oefenen slaat en de sessie loopt op een teleurstelling uit. Voor vv Winsum is het inderdaad te hopen dat men aan de vooravond van het bekertreffen met VEV ’67 niet zo voor de dag wil komen als tijdens het inhaalduel tegen Balk. Dat ging namelijk met 0-2 verloren en qua voetbal was het niet al te best wat de mannen van trainer Bert Vos lieten zien.

Voordat iedereen zich goed en wel rond het veld aan de Schouwerzijlsterweg had geïnstalleerd, was er al stof tot napraten. Doelman Germen Bouwman dacht een vrije trap onschadelijk te kunnen maken, maar liep onder de bal door. Het speeltuig werd vervolgens bij de verste paal binnen geknikt door Ivar Klijnsma. Er kon op dat moment nog redelijk gemakkelijk in seconden worden geteld, want de wedstrijd was amper twee minuten onderweg: 0-1.

Een fikse domper voor de gastheren, die zich de middag wel wat anders hadden voorgesteld. Winsum wilde zich maar wat graag revancheren voor de 1-0 nederlaag die eerder dit seizoen in de buurprovincie was geleden.

Het herstel leek niet lang op zich te laten wachten, maar Wouter Bloem wist doelman Hessel Altenburg niet te verrassen. In de rebound mikte Gerbrand de Boer te hoog. Bijna was het aan de andere kant opnieuw raak geweest als Bouwman niet had opgelet. De goalie voorkwam echter dat Bauke Lyklema de marge zou verdubbelen.

Winsum probeerde het wel, maar wist niet echt gevaarlijk te worden waardoor de defensie van Balk relatief gemakkelijk overeind kon blijven.

Gerbrand de Boer had de gelijkmaker moeten scoren toen hij op een meter of zes van het doel de bal voor het intikken had, maar de Friese goalie vervolgens alle gelegenheid bood om zich op een prima manier te onderscheiden. Weer ging er een mogelijkheid verloren omdat de Winsumers niet resoluut genoeg waren.

Na de pauze deden beide ploegen niet voor elkaar onder, al was Balk ook nu gevaarlijker. Nadat Roy Streppel een slippertje van Hans Zwakenberg had hersteld, moesten de gastheren na driekwart wedstrijd alsnog capituleren. Johannes Altena werd op avontuur gestuurd en mikte het leer beheerst langs Germen Bouwman: 0-2. Een derde treffer van Balk lag eerder in de lijn der verwachtingen dan de aansluiting van Winsum. Ondanks de dreiging die er van de gasten bleef uitgaan, werd er echter niet meer gescoord.

Winsum zal dinsdag een andere plaat moeten opzetten om de finale van het bekertoernooi te kunnen halen. Maar zoals reeds gememoreerd, hoeft een slechte generale niet per definitie betekenen dat de uitvoering te wensen over laat. En bekervoetbal maakt meestal krachten los die men vooraf niet voor mogelijk had gehouden. Dat zal echter ook voor tegenstander VEV ’67 gelden. De tweedeklasser deed het overigens stuk beter. In de aanloop naar het bekertreffen werd Drenthina met 0-4 aan de kant gezet.

* Winsum – Balk 0-2 (0-1). Ivar Klijnsma 0-1; Johannes Altena 0-2 (foto: Albert Haaima).

No Replies to "Slechte generale repetitie voor vv Winsum"