Mannen Artemis in Heerenveen en Borger

De mannen van Artemis uit Winsum hebben zich het afgelopen weekeinde laten zen in Heerenveen en in Borger. In het Friese organiseerde a.v. Heerenveen organiseerde zaterdag de 25e editie van de Ronde van Oranjewoud. in Borger vond de Hunebedloop plaats.

Met keuze uit de afstanden 5.2, 10, 16.1 en 25 kilometer en start en finish bij Sportstad Heerenveen, was de Ronde van Oranjewoud weer prima geregeld. Het parcours ging over verharde wegen door het prachtige bosrijke Parklandschap van Oranjewoud, Mildam en De Knipe. Er werd onder winterse omstandigheden gelopen. Een koude noordwester en flinke hagelbuien teisterden de totaal  vijfhonderd deelnemers.

Willem Hofman uit Winsum bereidt zich voor op de marathon van Leiden op zondag 19 mei. De 25 kilometer vanuit Heerenveen was hiervoor zijn generale repetitie. Hij noteerde op deze afstand een tijd van 2.07.54 uur goed voor een 26e plaats bij de mannen in een veld van 38 deelnemers. ‘Ik heb gelopen in mijn voorgenomen marathontempo van 5.12 minuten per kilometer en had voor deze 25 kilometer een eindtijd van 2.10.00 uur gepland. In de laatste kilometers kon ik nog versnellen waardoor ik op 2.07.54 uur uitkwam’, aldus de goedgemutste Winsumer.

De Hunebedloop in en om Borger telde zaterdag op de 5 en de 10 kilometer totaal 333 deelnemers en 70 kinderen op de kortere afstanden. De pittige maar mooie routes voerden de lopers langs het grootste hunebed van Nederland over kasseien, zand- en grindpaden. Gerard Bekkering uit Uithuizen ging op de 10 kilometer van start. Hij finishte in een nette tijd van 49.20 minuten als 57e bij de mannen in een veld van 112 deelnemers. ‘Een prima tijd. Ik hoop de stijgende lijn vast te houden’, aldus de tevreden inwoner van Uithuizen (Foto: Djurre van der Schaaf).

No Replies to "Mannen Artemis in Heerenveen en Borger"