VEV ’67 gooit deur naar finale dicht voor Winsum

Eersteklasser Winsum is in de halve finale van de strijd om de districtsbeker over tweedeklasser VEV ’67 gestruikeld. Na negentig minuten stond er op het sportpark Oostindië in Leek een 2-2 stand op het scorebord. De gastheren namen de aansluitende strafschoppen beter en komen in de finale uit tegen Flevo Boys, dat Drachtster Boys met 1-2 wist te kloppen.

Er stonden meer dan vijfhonderd toeschouwers langs het kunstgrasveld van de Leekster club Vlug en Vaardig, die het grootste deel van het wedstrijdbeeld bepaalde. Winsum wist maar moeizaam op gang te komen. Het leek alsof de spelers lood in de benen hadden. Toch nam het team van trainer Bert Vos verrassend genoeg de leiding dankzij een krachtige kopbal van Heinze Andringa. Voetbal kan soms hard zijn en daar kreeg VEV ’67 een mooi voorbeeld van.

De treffer had bevrijdend moeten werken voor de gasten, maar daar was binnen de lijnen niets van te zien. Het spel oogde verkrampt en het werd steeds duidelijker dat Winsum er een zware dobber aan zou krijgen om VEV ’67 op de knieën te dwingen.

De thuisclub kwam na de doelwisseling beduidend feller uit de kleedkamers. De druk op het Winsumer doel werd opgeschroefd. Trainer Johan Pitstra had zijn mannen kennelijk wat extra motivatieprikkels gegeven. Na een voorzet vanaf de rechterkant kopte Rense Dijk de gelijkmaker binnen en daarmee was het nog niet gedaan. Een afstandsschot van Arjan Veenstra plofte op fraaie wijze boven in de linkerhoek en betekende 2-1.

Winsum moest in de achtervolging en probeerde de Leeksters terug te dringen. Dat lukte in het laatste kwart van de wedstrijd aardig. In de slotfase was het Wouter Bloem die de 2-2 tegen het nylon mikte en nu was het de vraag of een van beide teams het risico wilde nemen om ook nog voor de volle winst te gaan.

Zover kwam het niet, want de bekerstrijd draaide op strafschoppen uit. Die nam VEV ’67 beter en dus sneuvelde Winsum in het voorportaal van de finale. Na de teleurstellende nederlaag tegen Balk was dit een nieuwe tegenslag. Het is voor Winsum zaak dat ze zich weer opladen, want zaterdag wacht PKC ’83. De eerste ontmoeting tussen beide ploegen eindigde in een 5-3 overwinning voor Winsum. Maikel Hoormann (2), Wouter Bloem, Thomas Kauw en Marcel Pannekoek waren toen de doelpuntenmakers (foto: Albert Haaima).

No Replies to "VEV '67 gooit deur naar finale dicht voor Winsum"