Zorgt RZ Baflo voor uitstel titelfeestje FC Zuidlaren?

Zeggen u de namen Allard van Weringh, Bob Poorta en Jordi Hamming iets? Als echte voetballiefhebber zou dat wel zo moeten zijn. Het drietal speelt bij FC Zuidlaren, de koploper in de 4e Klasse D. Het zijn ook de spelers die aan het begin van het seizoen verantwoordelijk waren voor de doelpunten tijdens de thuiswedstrijd tegen RZ Baflo. Zaterdag staat de return op het programma. Als de Drenten winnen, is de titel binnen. Wreken de Bafloërs zich voor de eerder geleden 4-0 nederlaag, dan blijft de spanning vol op het slot van de competitie staan.

Lange tijd leek de titelstrijd door meerdere teams uitgevochten te worden, maar uiteindelijk bleven FC Zuidlaren en RZ Baflo over omdat andere clubs op belangrijke momenten steekjes lieten vallen. Dat deden de beide kemphanen van komend weekeinde trouwens ook. Wat dat betreft is er wel een vergelijking te trekken. De Drenten verloren bijvoorbeeld  vier punten aan Corenos, terwijl RZ Baflo twee keer met lege handen bleef staan.

Met een doelsaldo van 60 voor en 15 tegen is het team van trainer  Edwin Prins beduidend beter op schot dan de elf van collega Jan Potma. RZ Baflo heeft 40 keer gescoord en kreeg 14 treffers om de oren, waarvan dus vier van de Drenten. Die hebben met de 24-jarige Jordi Hamming de meest succesvolle prijsschutter in huis. Hij heeft dertien competitietreffers achter zijn naam staan. Bafloër Jordi Potma heeft twaalf streepjes laten trekken.

De grootste zege die FC Zuidlaren wist te boeken was de 1-7 uit bij het inmiddels gedegradeerde Westerlee van de naar VVS vertrekkende coach Guus Zantinga. Overigens klapten de 6-0 en 6-1 overwinningen op SIOS er ook behoorlijk in. De Bafloërs wonnen in eigen huis eveneens met 6-0 van de Sauwerder trots, maar kreeg het in de uitwedstrijd (1-2) zwaarder te verduren.

Het zal ongetwijfeld gaan spoken op het sportpark aan De Kievit 1 in Baflo. De gastheren zullen er alles aan doen om de winst in eigen huis te houden. Ze hebben ook weinig keus als ze nog een (theoretische?) kans op de titel willen behouden.

Het resterende programma voor beide teams ziet er na zaterdag als volgt uit. RZ Baflo moet nog op bezoek bij Poolster en ontvangt op de slotdag van de reguliere competitie De Fivel. Poolster verloor de eerste confrontatie met 2-1, maar dat was alvorens men aan een prima reeks met louter overwinningen begon. Het eerste duel met De Fivel eindigde in 1-1. FC Zuidlaren krijgt na komend weekeinde in eigen huis nog met Amicitia VMC te maken en moet daarna op bezoek bij WVV. De eerste duels werden winnend (1-4 en 2-1) afgesloten.

Hoe het duel ook afloopt, vanuit Bafloër standpunt kun je rustig stellen dat de roodzwarten een prima seizoen aan de promotie van een jaar eerder hebben vastgeknoopt. En lukt het niet in een keer om opnieuw een stap omhoog te maken, dan kan men altijd nog via de achterdeur de derde klasse binnen wandelen. Er is immers nog een periodetitel te vergeven en een tweede plaats in de eindrangschikking is ook niet bepaald onaantrekkelijk.

Ingrediënten genoeg om op een mooi voetbalspektakel te mogen rekenen. De aftrap van het duel, dat onder leiding staat van scheidsrechter Adem Secer, is om half drie (foto: archief EemsmondSport).

No Replies to "Zorgt RZ Baflo voor uitstel titelfeestje FC Zuidlaren?"