Vrije trap Sonneveld goud waard voor NEC Delfzijl

Voor NEC Delfzijl was het thuisduel tegen DZOH bepaald niet zonder belangen. De ploeg van trainer Kees Pranger worstelt met de huidige klassering. Om nacompetitie te ontlopen moest er in ieder geval van de Drenten worden gewonnen. DZOH werd uiteindelijk met een 1-0 nederlaag naar huis gestuurd.

Het duel op het sportpark Centrum was eerder spannend dan goed. NEC Delfzijl was voor de pauze de wel wat gemakkelijker spelende ploeg en zette veel druk op de gasten, wat vaak snel balbezit tot gevolg had. Echt grote kansen leverde deze speelwijze niet op. Een vrije trap van Nino Tualena was een van de eerste wapenfeiten van de Havenkanters. Succes bleef vooralsnog uit. Dat was ook het geval met Edwin Hodzic. Een paar dreigende acties werden goed verdedigd of brachten net niet die mogelijkheid die hij voor ogen had.

Na een kwart wedstrijd was het dan eindelijk raak. Christian Lambeck werd op een meter of achttien recht voor het doel onderuit geschoffeld. De scheidsrechter van dienst kende NEC Delfzijl een vrije trap toe die door Thijs Sonneveld onberispelijk tegen het nylon werd gekegeld: 1-0.

Een prima opsteker voor het team van trainer Kees Pranger, die echter op hun tellen moesten passen. DZOH toonde zich allerminst aangeslagen en werd steeds wat dreigender. Die ontstond vooral uit corners en spelhervattingen. De defensie en doelman Robbin Kuipers waren echter op hun hoede en dus konden de ploegen aan de thee zonder dat er iets aan de stand was veranderd.

Na de doelwisseling wisten de bezoekers wat er te doen stond. Het gaspedaal moest tot op de bodem om in ieder geval met een goed resultaat huiswaarts te kunnen keren. Het spel werd er niet beter op in de tweede helft, die voor NEC Delfzijl vooral in het teken stond van overleven.

De thuisclub was voortdurend bezig met het verdedigen van de voorsprong en probeerde in de omschakeling definitief toe te slaan. Die strijdwijze leverde twee goede kansen op. Thijs Sonneveld mikte langs de verkeerde kant van de paal en Ahmet Kiraz dacht wel een feestje te kunnen bouwen, maar zag zijn treffer wegens buitenspel geannuleerd worden. Het vlagsignaal van de assistent werd flink in twijfel getrokken, maar aan het eindoordeel veranderde niets.

Het bleef bij het nipte verschil en daarmee ook de mogelijkheid bestaan dat DZOH toch nog een succesje zou weten te boeken. Die dreiging was duidelijk aanwezig, maar de goed georganiseerde defensie van NEC Delfzijl liet zich de kaas niet meer van het brood eten.

Na het laatste fluitsignaal konden de gastheren opgelucht adem halen. De buit was binnen. Ze hadden een zeer belangrijke overwinning geboekt en drie punten in de zak gestoken op een cruciaal moment in de strijd om handhaving in de tweede klasse.

Komend weekeinde moet NEC Delfzijl op bezoek bij De Griffioen. Dat kreeg eerder dit seizoen met 2-0 klop in Delfzijl. Nino Tualena en Elsin Yilmaz waren destijds de doelpuntenmakers.

* NEC Delfzijl – DZOH 1-0 (1-0). Thijs Sonneveld 1-0.

No Replies to "Vrije trap Sonneveld goud waard voor NEC Delfzijl"