Overzicht amateurvoetbal

Na de bekernederlaag bij VEV ’67 en het 0-2 verlies in de thuiswedstrijd tegen Balk is het eersteklasser Winsum andermaal niet gelukt om tot succes te komen. De uitwedstrijd tegen PKC ’83 ging met 2-1 verloren. Voor de thuisclub een dure driepunter, omdat men die goed kon gebruiken om uit de onderste regionen weg te blijven.

Winsum kreeg in het eerste half uur wel kansen om te scoren, maar zag de gastheren de leiding nemen. Een gemakkelijk gegeven vrije trap had door doelman Wouter Meijer gepakt moeten worden. PKC-er Koen Hateboer was echter eerder bij de bal en zorgde voor een 1-0 stand. De tweede helft begon goed voor Winsum, dat al vrij snel langszij wist te komen. Na een paar hachelijke situaties voor de neus van doelman Ben Meedendorp, waarbij Thomas Kauw het leer maar niet over de doellijn wist te krijgen, werd het leer door Rogier Krohne opnieuw richting doel van PKC ’83 gepompt. Nu belastte Wouter Bloem zich met de uitvoering en dat ging hem prima af: 1-1. Mede door het missen van kansen over en weer leek de wedstrijd op slot te zitten en had het er alle schijn van dat Winsum een punt zou meenemen. Na driekwart wedstrijd ging het echter alsnog mis toen Koen Hateboer raak mikte en het middelpunt was van het feestje dat PKC ’83 bouwde: 2-1.

In de tweede klasse scoorde Jan Oosterbeek wel voor Omlandia, maar dat was niet voldoende om gastheer De Griffioen pijn te doen. Dat zegevierde uiteindelijk met 2-1. SC Loppersum leed in 3C duur puntverlies bij Mamio. Ruben Danhof toonde zich trefzeker, maar meer dan 1-1 zou het niet worden. De Lopsters zijn hun koppositie nu kwijtgeraakt aan LTC, dat plaatsgenoot Achilles ’94 met 4-1 versloeg.

Met nog twee duels te gaan in deze competitie is Holwierde zeker van nog een jaar derde klasse. De ploeg van trainer Eddy Tuik speelde met 2-2 gelijk bij Glimmen. Yirsan Bouman en Jurrely Torbed waren de doelpuntenmakers voor de Katmisbewoners. Noordwolde kreeg op eigen veld met 1-5 op de broek van het Asser LTC en kan nog in de nacompetitie belanden. Marco Vos was de enige die voor de geelzwarten wist te scoren.

Het Leenster FC LEO boekte in 4C een 1-3 overwinning bij slotlicht Boerakker, dat naar de vijfde klasse is gedegradeerd. Voor FC LEO waren Rowan Rozema (2) en Frank Veenwijk succesvol. En dan de veelbesproken 4e Klasse D, waar Middelstum met 1-0 van De Fivel wist te winnen, Corenos na de stunt tegen RZ Baflo niet opnieuw in de punten wist te vallen in de uitwedstrijd tegen Amicitia VMC (3-0) en het Sauwerder SIOS tegenstander SV De Heracliden met een 5-2 nederlaag op zak huiswaarts stuurde.

Voor Middelstum, SIOS, Corenos, SV De Heracliden en De Fivel is het de laatste wedstrijden sidderen geblazen. Ze kunnen allemaal in aanmerking komen voor nacompetitievoetbal. In iets mindere mate geldt dat zelfs voor nummer zes WVV, maar dan moeten er wel hele gekke dingen gebeuren.

Nog geen plannen en de spanning ergens van af zien druipen? Wat dacht u zaterdag van de wedstrijden Corenos – WVV, HS ’88 – Middelstum, De Fivel – SIOS en SV De Heracliden – Westerlee. Er kan na afloop van die duels al wel het een en ander duidelijk worden.

In 5D kreeg ZEC een fors pak op de broek van GRC Groningen. Het werd maar liefst 8-1 voor de Stadjers. Namens de Zandewersters trof Ronny Bakker de roos. Ezinge scoorde eveneens acht keer in het treffen (8-2) met een andere stadse ploeg, te weten Groninger Boys. Voor de Ezingers scoorden Wiebe Leistra, Dennis Abbas en Sil Douwsma twee keer. Jasper Dijkstra en Paul Broekhuizen waren de overige schutters.

Zeester sloeg ongenadig hard van zich af in de thuiswedstrijd tegen slotlicht VVSV ’09. Topschutter Vince van der Ven van de Zoutkampers scoorde maar liefst vijf keer en heeft nu veertig treffers achter zijn naam staan. Jasper Nienhuis was twee keer trefzeker en voor het overige pikten ook Chris Noordhof, Jeffrey Brink en Dieter Schulz een graantje van het succes mee. Noordpool UFC kwam er op het eigen sportpark in Uithuizen niet aan te pas in het duel met VVK. De gasten zegevierden met 2-7. Namens de gastheren troffen Vincent Zijlstra en Martijs Delker het nylon aan de goede kant.

Het Garmerwolder GEO liet zich op eigen veld verrassen door SV TEO. De Ten Posters wisten met 0-2 te winnen dankzij doelpunten van Aart Reitsema en Emiel Kruger. VVS Oostwold bond Muntendam aan de zegekar. De uitwedstrijd eindigde in 2-5. Jeroen Brul (2), Tom Boneschansker, Gerjan Drenth en René Dijksterhuis waren verantwoordelijk voor het kwintet VVS-goals.

Stedum werd op het eigen sportpark aan de Bedumerweg van het veld geblazen door periodekampioen SC Scheemda. Tom Knollema was vier keer trefzeker. Danny Blaauw en Patrick Koers waren de overige doelpuntenmakers. Namens de gastheren scoorden Matthijs Colstee en Diederik Dijk. Bij Wagenborger Boys zullen ze de naam Rodney Datema nog wel een poosje onthouden. Hij was namelijk verantwoordelijk voor drie van de vier tegentreffers (0-4) die de Boys om de oren kregen van Blauw Geel ’15.

Zondagclub Siddeburen (3B) deelde een flinke tik uit aan hekkensluiter Amicitia VMC. De Boertjes klopten hun opponent met maar liefst 8-0. Bjorn Puister en Wilbert Lambeck namen ieder drie treffers voor hun rekening. Ruben van der Ploeg en Bert Koers waren verantwoordelijk voor de overige twee goals.

Eenrum had in 4C met een complete offday te maken tijdens de uitwedstrijd tegen VVK. De gastheren streden nog voor een periodetitel. Na een half uur stond het nog maar 1-0. Nog geen kwartier later was de teller opgelopen naar 6-1. Na rust kwamen er nog vijf treffers bij waardoor er uiteindelijk 10-2 op het wedstrijdformulier kwam te staan. Voor de roodbaadjes scoorden Tim Spijk en Sam Hanenburg.

Warffum (5D) rekende op eigen veld af (3-2) met Nieuweschans. Halverwege de wedstrijd was er nog niet gescoord. Na de pauze kwamen de gastheren wat beter in het spel, maar werden ze wel op een 0-2 achterstand gezet. Het had nog erger kunnen worden, maar in plaats daarvan scoorde invaller Jeroen van Fastenhout de 1-2. Het geloof keerde daarna terug bij de Warffumers die Bartel Klinkhamer en José Bello ook nog zagen scoren.

Nieuweschans moet donderdag op eigen veld nog vijf minuten voetballen tegen Farmsum. Het duel werd in het paasweekeinde gestaakt omdat een aantal heethoofden van de grensclub zich niet konden inhouden. Farmsum begint het stukje wedstrijd met een 1-2 voorsprong.

Over Farmsum gesproken, dat doet er werkelijk alles aan om de spanning er in te houden. Zondag kwam het team van trainer Daniël Venhuizen niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel bij Drieborg, dat de kampioenskandidaat eerder dit seizoen nog op 1-1 wist te houden.

THOS profiteerde optimaal, ook in het licht van de tweede periodetitel gezien, en heeft nu de leiding in 5D overgenomen. Als Farmsum het minutenbal in Nieuweschans zonder schade doorkomt, staan de teams samen aan kop met een totaal van 49 punten. Het doelsaldo is daarbij in het voordeel van Farmsum.

De duels die beide ploegen komend weekeinde spelen, thuis tegen respectievelijk Woltersum en Oldambtster Boys, mogen normaal gesproken geen problemen opleveren. Het zal dus waarschijnlijk op de laatste speelronde aan komen. THOS speelt dan uit bij Warffum en Farmsum gaat naar buurman WEO in Woldendorp.

Oldambtster Boys zag Waldo Droppert scoren maar ging wel met 1-2 onderuit in het thuisduel tegen Froombosch. Woltersum verloor op eigen terrein met 0-2 van DWZ en Kloosterburen kreeg met 5-0 op de voetbalbroek van WEO. Voor de Woldendorpers scoorden Jarno Oolders (2), Daniël Boekee, Arnoud ten Have en Sven Beeftink (foto: Albert Haaima).

No Replies to "Overzicht amateurvoetbal"