‘Powerbabes’ NEC Delfzijl door club gehuldigd

De meiden van NEC Delfzijl MO17 zijn zaterdagmiddag door het bestuur van de Havenkanter club in het zonnetje gezet. Dat gebeurde voor de aftrap van de thuiswedstrijd tussen NEC Delfzijl en DZOH uit Emmen. Het bestuur zette de groep neer als ambassadeurs van het Delfzijlster meidenvoetbal.

Eems Boys en Neptunia, de clubs die samensmolten totdat wat het Delfzijlster voetbal nu is, hadden in het verleden altijd een dameselftal. Alleen de laatste jaren van hun zelfstandig bestaan ging het bergafwaarts. Het damesvoetbal stierf op zeker moment een langzame dood.

Na de fusie tussen beide verenigingen werd al snel de wens uitgesproken dat het damesvoetbal weer onderdeel van de club moest maken. Sterker nog, naast het vrouwenvoetbal moest er ook meidenvoetbal komen. ‘We hebben wat dat betreft de wind mee. De resultaten van het Nederlands damesteam zorgen er mede voor dat de populariteit van het meidenvoetbal enorm is gestegen. We zijn in het seizoen 2014/2015 met MO11 begonnen en op dit moment spelen er meer dan dertig vrouwen bij de senioren en meer dan vijftig bij de meiden’, aldus jeugdvoorzitter Johan Tap.

Volgens de preses fungeren de Meiden van MO17 en beetje als ambassadeurs van NEC Delfzijl. De enorme groei is volgens hem mede te danken aan de enthousiaste en prima begeleiding bij de meiden, die ook wel de Powerbabes van de Delfzijlster club worden genoemd. ‘Prachtig om te zien en niet meer bij NEC Delfzijl weg te denken’, vindt Tap.

Vecht het vlaggenschip voor klassebehoud, bij de meiden van MO17 is dat wel even anders. Tap: ‘Wat zij tot op heden hebben gepresteerd verdient de aandacht van de club. We willen laten blijken en laten zien dat we er trots op zijn dat jullie zes keer op rij kampioen zijn geworden. Een prestatie die niet snel geëvenaard zal worden. De beloning voor deze prestaties hebben jullie ontvangen op het eerder dit jaar gehouden Noord-Groninger Sportgala. Daar werden jullie gekozen tot Sportploeg van het jaar 2018 en daar zijn we als club enorm trots op. Als blijk van waardering willen we jullie, naast de aandacht die je al krijgt, ook iets persoonlijks meegeven. En dat gaan we nu overhandigen.’

Aansluitend kregen staf en speelsters een beker en een T-shirt overhandigd. Op dat shirt stond gedrukt ‘Sportploeg 2018’. Een mooie geste van de club die door het team zeer gewaardeerd werd. De gezichten glommen van trots en natuurlijk moest er daarna nog even geposeerd worden voor de fotograaf van EemsmondSport.

De voorzitter bedankte tenslotte de meiden en de begeleiding van het team en sprak de hoop uit dat hij hen nog lang bij NEC Delfzijl zou zien.

No Replies to "'Powerbabes' NEC Delfzijl door club gehuldigd"