Rugbyers DRC Phoenix sluiten seizoen met zege af

In de derde klasse Noord- Oost stond dit weekend de laatste competitieronde op het programma. DRC Phoenix uit Delfzijl speelde thuis tegen de Bulldogs uit Almere en ondanks dat beide ploegen in de onderste regionen van de ranglijst vertoeven, was het voor de supporters een boeiende wedstrijd. Met veel tries voor beide partijen was het uiteindelijk Phoenix dat een 42-39 overwinning wist te behalen en daarmee het seizoen in stijl afsloot.

In tegenstelling tot de rest van het seizoen werd deze wedstrijd op zaterdag gespeeld. Wat echter niet was veranderd was dat de rugbyers van Phoenix in de openingsfase van de wedstrijd niet wakker waren. De tegenstanders waren de mannen van rugbyclub Bulldogs uit Almere en de bezoekers begonnen scherper.

DRC Phoenix keek al snel tegen een achterstand aan van twee tries maar ook zoals zo vaak dit seizoen vocht Phoenix zich terug in de wedstrijd. Goed samenspel tussen de voorwaartsen en de snelle mannen in de lijn zorgden er voor dat DRC Phoenix ook snel twee tries op het scoreformulier kon laten noteren.

De eerste helft kenmerkte zich door goed spel tussen van beide ploegen en op het scorebord was het stuivertje wisselen. Tegen de tijd dat het rust was hadden beide ploegen elk vier tries gescoord. Echter had DRC Phoenix een kleine voorsprong doordat de conversies deze wedstrijd door de thuisploeg wel benut werden en dit zou cruciaal blijken in de slotfase van de wedstrijd.

De tweede helft veranderde het spelbeeld niet. Beide ploegen waren enorm aan elkaar gewaagd en bij DRC Phoenix waren het de vaste krachten van dit seizoen die het verschil maakten. Lennart Boerma en Jaimy Portier waren met hun snelheid en sterke looplijnen een plaag voor de verdediging van de bezoekers. Een vaste kracht in de voorwaartsen van DRC Phoenix dit seizoen is Stan Doornbos. Deze laatste thuiswedstrijd fleurde hij zijn verjaardag op met twee tries en wist hij ook alle conversies te benutten.

De jonge onervaren ploeg van DRC Phoenix bleef tot het einde knokken om de laatste wedstrijd van het seizoen winnend af te sluiten. De jonge Erik van Dijk, die dit seizoen vanuit de jeugd naar het seniorenteam is doorgestoomd, speelde zoals zo vaak weer uitstekend. Zijn sterke optreden gedurende het hele seizoen levert hem vermoedelijk een transfer op naar Enschede wat voor de ploeg uit Delfzijl een aderlating is.

Het was bij het eindsignaal de ploeg uit Almere die een try meer gescoord had. Echter was het Phoenix die een 42-39 wist te behalen doordat de gescoorde conversies het verschil maakten. Voorafgaande aan het seizoen was lijfsbehoud de doelstelling en de jonge ploeg uit Delfzijl, met spelers uit de hele regio, heeft deze doelstelling knap behaald.

No Replies to "Rugbyers DRC Phoenix sluiten seizoen met zege af"