Drietal spelers ‘vertrekt’ bij vierdeklasser Poolster

Op dezelfde dag dat Poolster zijn laatste thuiswedstrijd in de reguliere competitie heeft gespeeld, werd er ook een soort van afscheid genomen van een drietal belangrijke spelers van de geelzwarten. Erik Rentema, Johan de Groot en Jeroen de Groot maken binnenkort geen deel meer uit van de eerste selectie. En dat wilden hun medespelers niet onopgemerkt voorbij laten gaan.

Reserve-aanvoerder Kevin Bijlsma mocht het woord voeren. Hij bedankte het drietal voor hun inzet en toewijding. Van Jeroen de Groot was al langere tijd bekend dat dit zijn laatste seizoen in het geel met zwart zou worden. Hij vertrekt namelijk naar Oranje Nassau om daar als coach van het tweede team op te treden.

Dat Erik Rentema lager wil voetballen zal minder verbazing hebben gewekt dan de mededeling van Johan de Groot dat ook hij een stapje terug wil doen. De middenvelder kun je nog niet op slijtage van het voetbalvermogen betrappen, getuige de zeventien treffers die hij dit seizoen op zijn naam heeft staan. Het is voor coach Jaap Danhof te hopen dat hij op zijn schreden terugkeert, want een speler van zijn kaliber kan nog van grote waarde voor de Spijksters zijn.

Overigens werd niet alleen het drietal ‘uitgezwaaid’, ook verzorger Gerrit Hofman vertrekt na dit seizoen bij Poolster. Hofman is bezig aan zijn derde seizoen bij Poolster. Een seizoen kreeg hij met Jeroen de Munck te maken en twee jaar lang was hij de medische vraagbaak van Jaap Danhof. ‘Ik stop met verzorgen en masseren vanwege lichamelijke ongemakken. Na jaren massages te hebben gedaan heb ik helaas erg pijnlijke polsen’, aldus Hofman. Leider Benny Stam heeft eveneens aangegeven zijn taken neer te leggen (foto: Angela Smit-Flikkema).

No Replies to "Drietal spelers 'vertrekt' bij vierdeklasser Poolster"