Poolster en RZ Baflo houden gelijke tred

Poolster heeft een punt overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen RZ Baflo. De gasten moesten winnen om nog een theoretische kans op de titel te kunnen maken. Daarbij kwam wel dat FC Zuidlaren dan in eigen huis van Amicitia VMC moest verliezen. Dat gebeurde niet en dus mochten de Drenten aan de champagne. Poolster en RZ Baflo gaan de nacompetitie in om te proberen alsnog promotie af te dwingen.

Na een aftastend begin op het sportpark Oldencate in Spijk kreeg Poolster steeds meer de overhand. Na een viertal doelpogingen van de gastheren viel de goal echter, volledig tegen de verhouding in, aan de andere kant.

Duncan Torrenga werd op links ingespeeld en gaf een steekpass op Melvin Folkerts. Doelman Simon Dijkman ging voor de bal en nam ongelukkigerwijs Folkerts mee in zijn actie. Scheidsrechter Vegter uit Loppersum twijfelde, maar besloot toch een strafschop te geven. Torrenga schoot vervolgens vanaf elf meter raak: 0-1.

Hierna was het gedaan met de ploeg van trainer Jan Potma. Hij zag het team van Jaap Danhof steeds weer gevaarlijk worden. Na een dik half uur anticipeerde Kevin Bijlsma goed op een breedtepass van Robin Meinema en liet vervolgens een prima schot van zijn voet vertrekken. Cedric Tillema moest al zijn kunnen aanspreken en deed dat met verve.

Vlak voor rust moest Poolster met tien man verder toen Stijn de Regt rood kreeg. In een duel om de bal toucheerde hij Stefan Kruizenga. Niemand zag er boze opzet in, maar de fluitist dacht er anders over en stuurde de Spiekster van het veld. Het wegvallen van De Regt leek Poolster amper te deren. Ze bleven beter voetballen en de gelijkmaker was dichterbij dan een uitbreiding van de voorsprong voor RZ Baflo. Een gecontroleerde uithaal van Marco Dijkstra werd onschadelijk gemaakt en nadat RZ Baflo had verzuimd de score te verdubbelen, brak de rust aan.

De tweede helft was koud begonnen of Jesse Smit vuurde een schot af op het domein van Tillema. De sluitpost wost het gevaar te elimineren. Het was wel een teken aan de wand dat Poolster met tien man meer op de mat wist te leggen dan RZ Baflo met een veldspeler meer.
Poolster ging onverdroten verder op zoek naar de goal en creëerde opnieuw kansen. In de 70e minuut viel dan ook de verdiende treffer. Jesse Smit zag Chris ten Boer een slippertje maken en ontving de bal op circa 25 meter van het doel. Hij passeerde een tweetal tegenstanders om daarna vanaf de rand van het strafschopgebied de bal langs de uitkomende doelman Cedric Tillema te schuiven: 1-1.

Ook na de gelijkmaker was het alleen Poolster dat recht had op meer, maar het ontbrak de geelzwarten aan beetje geluk. Johan de Groot kreeg enkele goede mogelijkheden, maar net als bij Tom Dijkman ontbrak het aan de afronding. Ook RZ Baflo haalde de eindstreep niet ongeschonden, want na een tweede geel werd het aantal veldspelers ook aan de zijde van de gasten uitgedund tot tien. Stefan Kruizenga zag zijn tweede geel en kon ook vroegtijdig gaan douchen.

In de slotfase kreeg RZ Baflo nog een goede kans toen Duncan Torrenga teamgenoot Jordy Potma op pad stuurde. Potma haalde hard uit, maar vond Simon Dijkman op zijn pad.

Over de hele wedstrijd bekeken had Poolster de meeste rechten op een overwinning, maar moest het zich met een punt tevreden stellen.
Door deze uitslag verandert er ook niets meer in de top van de 4e Klasse D en kan Poolster zich opmaken voor de nacompetitie.

* Poolster – RZ Baflo 1-1 (0-1). Duncan Torrenga 0-1; Jesse Smit 1-1 (foto: Angela Smit-Flikkema) .

No Replies to "Poolster en RZ Baflo houden gelijke tred"