Reserves SC Loppersum spelen opnieuw om promotie

De reserves van SC Loppersum gaan, net als vorig seizoen, promotiewedstrijden spelen voor een plek in de reserve eerste klasse. De mannen van Martijn Elzinga hielden het tot de laatste speeldag spannend. Bij VVS werd echter met 2-0 gewonnen waardoor het seizoen van de Lopsters met minimaal een week wordt verlengd.

De reserves van SC Loppersum kenden een prima seizoen. Zo leed, de latere kampioen The Knickerbockers hun enige nederlaag van het seizoen op de knollentuin in Loppersum. De laatste weken leek er echter zand in de motor te komen van de jeugdige rood-blauw hemden. Na een klinkende 6-0 zege tegen concurrent Helpman leek er geen vuiltje aan de lucht voor de Lopsters, maar twee weken later hingen er donkere wolken boven het sportpark.

Zowel tegen TKB als Noordwolde werd er niet gescoord en zakte Loppersum naar de vijfde plaats in de reserve 2e klasse. Het enige geluk van de Lopsters was dat Noordwolde een week eerder hun laatste competitiewedstrijd had gespeeld en daardoor wist de ploeg van Martijn Elzinga wat hun te doen stond; er moest gewonnen worden bij VVS uit Oostwold.

Na een nerveus begin kregen de Lopsters langzamerhand grip op de wedstrijd en via Gijs Broekhuizen zelfs enkele kansen op de openingstreffer. Hij faalde echter twee keer oog in oog met de keeper. Ook VVS werd enkele keren gevaarlijk uit de counter en Loppersum mocht van geluk spreken dat ze niet bij rust achter stonden.

In de nerveuze tweede helft moest Loppersum iets forceren, al waren kansen schaars. Een kwartier voor tijd moesten de Lopsters zelfs met tien man verder en leek de opgave nog moeilijker te worden. Niet veel later versierde Rutger Beukema echter een strafschop en dit buitenkansje werd door Hans Middel benut: 0-1.

Met een man meer en nog tien minuten op de klok veranderde het spelbeeld. De Lopsters hingen veelal achteruit en gokten op de counter, terwijl VVS met man en macht op zoek was naar de gelijkmaker. Vlak voor tijd gooide Hugo Beukema met een prachtig stiftje het duel op slot, dit na een splijtende pass van Martijn Winter. Vlak na de 0-2 floot de scheidsrechter voor het laatst en vierde Loppersum feest. De promotiewedstrijden waren een feit.

Zaterdag spelen de reserves van SC Loppersum in de eerste ronde van de nacompetitie de uitwedstrijd tegen SC Rouveen. De aftrap is om 13.30 uur.

No Replies to "Reserves SC Loppersum spelen opnieuw om promotie"