Matthijssen en Mollema racen naar nieuwe zege

Voor het zijspanteam William Matthijssen (Alteveer) en Sandra Mollema (Delfzijl) stond zondag de eerste internationale wedstrijd in Duitsland op het progamma. De verzameling hoofdprijzen kon na de races in Osnabruck weer aangevuld worden, want het duo won de wedstrijd souverein.

Even na nege uur werd de fuik open gegooid om de eerste meters te maken. De organisatie had flink wat water op de baan gegooid tegen het stuiven. Hierdoor leek de baan, samen met het groene gras, erg glad. Matthijssen en Mollema deden het daarom de eerste ronde rustig aan. Toch leek het allemaal mee te vallen en werd in de tweede ronde de gashendel flink open gedraaid. Ook de starttraining verliep soepel en werd na drie snelle rondes met een goed gevoel afgesloten.

In de eerste serie stond het duo op de derde starplek met de witte helmkleur. Ze kwamen slecht weg en kampten met een heleboel wielspin. Ze doken uiteindelijk als vierde de bocht in, om er vervolgens als tweede weer uit te komen. Na drie rondes flink aandringen wisten ze in de laatste bocht de leidende positie over te nemen en met een voorwiellengte voorsprong de winst te pakken.

In de tweede serie schoof het duo een plekje op naar binnen. Hier wist het duo wel zeer goed weg te komen en meteen de leiding te pakken. De baan werd inmiddels erg hard en hier en daar waren zelfs zwarte rubberstrepen zichtbaar. Toch wisten Matthijssen en Mollema nog een goede rijlijn te vinden en kwamen ze als eerste over de finish.

De derde serie stond het duo voor de tweede keer op plek drie met de witte helmkleur. Ook dit keer kwamen ze slecht weg, maar wisten wel als eerste de bocht uit te komen. Na twee rondes werd er echter rood gegeven en volgde er een herstart. Die verliep vele malen beter en wederom kwam het duo als eerste de bocht uit. De leidende positie werd veilig gesteld en met een mooie voorsprong wist het koningskoppel als eerste over de finish te komen.

De vierde en laatste serie stond het duo helemaal binnenin op de eerste plek met de rode helmkleur. Na een redelijke start gingen ze samen met de combinatie van Holstein/Sterenborg de eerste bocht in en wisten er als eerste uit te komen. De gashendel werd daarna vol open gedraaid en er werden een paar hele snelle rondes neergezet. Met een mooie voorsprong en een maximaal aantal punten kwamen Matthijssen en Mollema als winnaar over de finish. De volgende wedstrijd voor Team Matthijssen is op Hemelvaartsdag in het Duitse Herxheim.

No Replies to "Matthijssen en Mollema racen naar nieuwe zege"