MFAC Loppersum draait warm voor grasbaanraces

Voor het tweede opeenvolgende jaar zal de derde ronde van het Dutch Open Grasstrack weer worden verreden op de grasbaan aan de Bosweg in Loppersum. Na wedstrijden in Eenrum en Vries, is MFAC Loppersum zaterdag de organisator van dit evenement. Dit jaar heeft het Dutch Open Grasstrack (ONK Grasbaan) het sterkste deelnemersveld ooit. Het is met recht een Open NK, want ook vanuit het buitenland is de animo dit jaar fantastisch.

Achttien grasbaanrijders strijden dit jaar om de titel bij de Specials Senioren. Naast de Nederlandse toppers heeft ook een aantal internationale EK en WK-rijders zich aangemeld voor de races op de Nederlandse grasbanen. Zo staat in Loppersum bijvoorbeeld Andrew Appleton (GB) aan de start. Deze Engelse rijder heeft een lange historie van EK en WK-deelname en is een graag geziene deelnemer bij internationale wedstrijden. Meedoen aan het Open Nederlands kampioenschap doet hij echter voor het eerst.

EK en WK-veteraan Bernd Diener (DE) heeft zich na zijn start in de Dutch Open Grass Track in 2018 ook voor dit jaar weer gemeld. Hij zal net als de winnaar van de vorige editie van de grasbaanraces in Loppersum, Richard Hall (GB), en de altijd spectaculair rijdende James Shanes (GB) ook weer van de partij zijn. Zij gaan de strijd aan met de Nederlandse WK-deelnemers Romano Hummel en Theo Pijper. Verder zullen ook de EK-deelnemers Dave Meijerink, Henry van der Steen, Lars Zandvliet, Mika Meijer en Jarno de Vries aan de start staan.

Ook bij de zijspannen is het enthousiasme groot. Het aantal van vijftien teams dat in Loppersum rijdt is in geen jaren gezien. Het gros van die teams komt uit Nederland, aangevoerd door regerend Europees kampioen William Matthijssen en Sandra Mollema, direct gevolgd door Wilfred Detz-Wendy Arling, Sven Holstein-Martin Strockmeijer en de Nederlands/Engelse combinatie van David Carvill en Dennis Smit.

Ook ziet de motorsportliefhebber de combinaties van Arnold Bruins-Mart Sterenborg, Marcel Raatjes-Marco Sterenborg en Klaas Kregel-Emiel Bruins terug op de knusse kleibaan in Loppersum. Verder is er in de zijspanklasse grote internationale belangstelling met deelname
uit Frankrijk, Engeland, Duitsland en Denemarken.

Naast deze Specials-klassen rijdt ook de Nederlandse top van de Shorttrack in Loppersum, met elk twaalf rijders in de klassen NK ST250cc en NK ST500cc. Gezien het deelnemersveld in al deze klassen en gezien de zinderende wedstrijden, zoals ze reeds in Vries en Eenrum zijn verreden, is spektakel verzekerd want de coureurs zijn aan elkaar gewaagd. Voorafgaand aan het Dutch Open Grasstrack gaat het dagprogramma van start. Vanaf 14.00 uur worden de series in de diverse Jeugd & Nationaal klassen verreden. De finales van het Jeugd & Nationaal-programma worden echter in de eerste serie van het avondprogramma afgewerkt, dat om vijf uur begint. Hierdoor wordt het totale dagprogramma ingekort, maar daarnaast is er voor de finales in het Jeugd & Nationaal programma meer
exposure qua publiek.

De trainingen van de ONK Special Senioren, ONK Zijspannen, NK ST500cc en de NK ST250cc vinden ook in de middag plaats, en wel om 15.00 uur. MFAC Loppersum nodigt iedereen uit om al vanaf vrijdagavond 7 juni aanwezig te zijn op het fraaie sportpark aan de Bosweg in Loppersum. Kampeerplaatsen met douches en toiletten zijn beschikbaar. Bovendien is er, in samenwerking met SC Loppersum, het inmiddels traditionele 40+ voetbaltoernooi met deelname van een team van de MFAC en diverse teams uit de regio. Na afloop verzorgt een deejay, onder het genot van een hapje en een drankje, de muziek.

No Replies to "MFAC Loppersum draait warm voor grasbaanraces"