Topprestaties voor Neptunus in Amsterdam

Op de Nationale wedstrijden van de Amsterdamsche Roeibond werd afgelopen weekend weer hard gevaren door de kleine afvaardiging (twee leden) van roeivereniging Neptunus. Maarten Veninga en zijn ploeggenoten uit Assen en Groningen wisten op zaterdag met overmacht de jongens 16 dubbel vier (vier roeiers met elk twee riemen) te winnen.

Net als twee weken geleden lieten zij direct vanaf de start zien dat zij dit jaar de te kloppen ploeg zijn. Dezelfde vier jongens stapten op zondag in de acht (acht roeiers met elk een riem), aangevuld met vier anderen. Op papier moest dit de snelste ploeg zijn. De acht roeiers voeren op het NK in de skiff (eenpersoonsboot) allemaal in de top tien. Het was echter wel voor het eerst dat zij samen in de boot zaten. Met een riem roeien is toch iets anders dan met twee riemen dus het was even afwachten hoe het zou lopen. Ook hier werd vanaf de start de leiding genomen en tijdens de twee kilometer steeds meer uitgebouwd. Technisch verliep het allemaal niet vlekkeloos maar desondanks werd er toch met een ruime marge gewonnen.

Voor Eva Griep begon de wedstrijd al op vrijdag met haar damesploeg van Gyas uit Groningen haalde zij een derde plaats op de 500 meter sprint. Zij roeide ook nog op zondagmiddag in de skiff bij de meisjes 16. Na een vliegende start kon zij niet tegenhouden dat ze na 1000 meter door twee meisjes voorbij werd gevaren. Griep had echter nog een eindspurt in petto en wist toch nog een tweede plaats in de wacht te slepen, ruim voor de nummer drie die geen weerstand meer kon bieden tegen de prachtige aanval.

Maarten Veninga kwam ook nog in de skiff aan de start. Hij startte in een race met vijf jongens die op het NK allemaal sneller waren dan hij. Een zeer sterk bezet veld dus met daarin ook nog drie ploeggenoten. Na een laatste plaats op de 500 meter schoof Veninga het puntje van zijn boot steeds verder naar voren. Door zijn race goed op te bouwen was de tweede kilometer maar een fractie langzamer dan de eerste. Dat deden de anderen hem niet na en zo werd hij uiteindelijk op een prachtige manier tweede. De nummer een, Lucas Keizer uit Groningen, lag inmiddels te ver voor.

No Replies to "Topprestaties voor Neptunus in Amsterdam"