Vreugde en teleurstelling in nacompetitie

Na de eerste ronde van de nacompetitie hebben we al een aantal clubs uit de regio ‘verloren.’ In de eerste klasse werd vv Winsum na strafschoppen door Noordscheschut uitgeschakeld en gaan de Drenten een ronde verder in de jacht op promotie naar de hoofdklasse. Eersteklasser SV Bedum is na zaterdag weer tweedeklasser.

Het team van trainer Remy van der Wal kreeg, na een 0-2 ruststand, uiteindelijk met 0-7 klop van Blauw Wit ‘34. De reserves van SV Bedum slaagden er overigens wel in om een ronde verder te komen. De paarshemden versloegen SC Joure met 1-0 dankzij een voltreffer van John Toma. De Bedumers komen dit weekeinde in actie tegen de reserves van NEC Delfzijl. De winnaar van dat treffen plaatst zich voor de finalewedstrijd die op neutraal terrein wordt afgewerkt.

Van der Wal zegt over de teleurstellende afloop van de competitie het volgende: ‘We zijn het seizoen open ingegaan en ook redelijk gestart. In het najaar hebben Bart Apotheker en Nigel Bakker hun kruisband afgescheurd.Dat was een behoorlijke aderlating. De winterstop zijn we goed uitgekomen, maar op het einde hadden we de veerkracht niet meer om dat in punten om te zetten. Wat wel heel positief is, is dat veel jonge jongens zoals Hakkim Achdach, Mark Kruizinga, Luc Kuiper en Stef Klugkist dit jaar veel minuten hebben gemaakt in de eerste klasse of hun debuut hebben gemaakt. Degraderen is nooit fijn en voelt als een teleurstelling. Echter, als we niet naar de ranglijst kijken hebben we zeker een ontwikkeling doorgemaakt. De samenwerking is prima en er is een stevig fundament gelegd tussen eerste, tweede en derde elftal met de trainers Jelmer Meinardi, Berry Hoeksema en assistent-trainer Rene Homan. We hopen dat ondanks de grote teleurstelling de ontwikkeling de basis is voor de komende jaren.’

Gorecht uit Haren, voormalig werkgever van huidig vv Winsum-trainer Bert Vos, verloor met 2-4 van VEV ’67 en zal het ook een trapje lager moeten proberen. De kans is niet ondenkbeeldig dat de ploegen volgend seizoen bij NEC Delfzijl zullen worden ingedeeld.

Op het sportpark van Omlandia in Ten Boer werd door de thuisclub voor lijfsbehoud geknokt. Dat deden de witblauwen beter dan FC Klazienaveen, de andere herkanser uit 2J. De Drenten hadden 23 punten meer dan Omlandia, maar weten nu al dat ze volgend seizoen in de derde klasse gaan uitkomen. Periodekampioen SC Loppersum was met 0-4 namelijk duidelijk de betere ploeg. De doelpunten waren afkomstig van Joris Jurna, Cees bij de Leij en Rik Buikema.

Saillant detail? Het team van trainer Henk Buikema mag het nu voor de derde keer dit seizoen in Assen opnemen tegen competitiegenoot LTC. In de reguliere competitie waren de Drenten, die in de eerste ronde de zaterdagvoetballers van Hoogeveen aan de kant schoven, twee keer te sterk (1-4 en 1-0).

De Ten Boersters versloegen Nieuwleusen met 3-0 dankzij treffers van Ferry Knol, Kees van der Wolde en Ruben Doornkamp. Er was overigens een hoofdrol weggelegd voor doelman Wim Beukema, die bijna alleen in staat bleek om elf tegenstanders tot wanhoop te drijven. Omlandia mag nu in de tweede ronde proberen de volgende stap te zetten richting lijfsbehoud. Dat moet dan tegen de zaterdagtak van Be Quick gebeuren, dat te sterk was voor SVM uit Marknesse. De Esserbergbewoners, winnaar van de eerste periode in 3C, willen graag hogerop en zullen in Ten Boer moeten zien te winnen om dat te bewerkstelligen.

Zoals elders gemeld is Poolster klaar na de 5-1 nederlaag bij Mamio en is De Fivel gedegradeerd na de 0-3 thuisnederlaag tegen GEO. De Garmerwolders moeten nog twee keer zien te winnen om de stap naar de vierde klasse te kunnen maken. Als eerste wacht in Groningen de confrontatie met VVK. Corenos probeert intussen het vierdeklasserschap te behouden en komt zaterdag voor het eerst in actie. In eigen huis neemt men het op tegen VCG uit het Drentse Geesbrug. Mocht Corenos dat duel winnen, dan volgt een week later de finalewedstrijd op neutraal terrein. De mogelijke tegenstander zou dan zomaar GEO kunnen zijn.

Vijfdeklasser Ezinge deed prima zaken in de nacompetitie. De eerste ronde leverde een duel in Warfstermolen op tegen De Lauwers. Dat werd met 1-4 gewonnen dankzij twee treffers van Ewart Gerritsen, waarvan eentje uit een strafschop, Jasper Dijkstra en Julian Kemkers. In de tweede ronde reizen de Ezingers af richting Augustinusga waar ASC ’75 de volgende hindernis is die opzij gezet moet worden.

Van 5E hebben we elders een uitgebreid verhaal uit Zoutkamp, waar Zeester werd uitgeschakeld en weet SC Scheemda nu dat het zaterdag op eigen veld eerst met NWVV uit Nieuw-Weerdinge moet afrekenen om naar de finalewedstrijd op 15 juni te mogen gaan.

Als laatste ploeg in de nacompetitie komen we zondagderdeklasser Siddeburen tegen. Dat moest in eerste instantie met Drachten zien af te rekenen om de promotiedroom levend te houden, maar het mocht niet zo zijn. De Boertjes verloren met 4-2 en kunnen dus vakantieplannen maken.

No Replies to "Vreugde en teleurstelling in nacompetitie"