Matthijssen en Mollema klaar voor Loppersum

In het Duitse Bielefeld stond afgelopen weekend weer een wedstrijd voor het zijspanduo William Matthijssen uit Alteveer en Sandra Mollema uit Delfzijl op het programma. Ook nu was er geen kruid gewassen tegen het koningskoppel, dat andermaal de volle buit opstreek. De zege geeft wel aan dat het ijzersterke koppel klaar is voor het grasbaanspektakel in Loppersum.

Nadat het team was gearriveerd, moesten ze in alle haast het span gereed maken voor de training die niet veel later zou beginnen. De monteur had alles onder controle, en wist het span razendsnel rijklaar te maken zodat het koppel zo kon opstappen. De training verliep ondanks de nu al slechte baan geheel naar wens en werd met een paar snelle rondes goed afgesloten.

Na de training volgde een lange pauze tot de eerste serie. De organisatie had daarvoor al zoveel water op de baan gesproeid, dat rijden onmogelijk was geworden. De start van de wedstrijd werd dan ook een uur uitgesteld om de baan opnieuw te kunnen prepareren. Na lang wachten, en veel zweten vanwege de hoge temperaturen, mocht het duo in hun eerste serie aantreden op plek twee met de blauwe helmkleur. Matthijssen en Mollema wisten zeer snel uit de startblokken te vertrekken en meteen de leiding te pakken. De baan was door het vele water nog slechter geworden en werd erg lastig om goed te rijden. Toch wist het duo het span onder controle te houden en als eerste over de streep te komen.

In de tweede serie werd er vanaf de vierde plaats gestart de gele helmkleur. Ook hier was voldoende grip en het duo stoof voor de rest van het veld aan de eerste bocht in. De leidende positie werd ook hier niet meer afgegeven en al stuiterend door de diepe gaten kwamen de kampioenen als winnaars over de streep.

Door de slechte omstandigheden van de baan, de hoeveelheid stof, tijdgebrek door alle vertragingen en de risico’s op valpartijen, werd er door de organisatie besloten drie rondes te rijden in plaats van de gebruikelijke vier. De derde en voorlaatste serie schoof het duo een plekje op naar buiten. Evenals de voorgaande series wist het duo goed uit de startblokken te komen en als eerste de bocht in te duiken. Na drie snelle rondes staken ze de winst opnieuw in de zak.

Met een voorsprong van drie punten was in de laatste serie een vierde plek genoeg om de dagzege binnen te halen. Daar zou het duo geen genoegen mee nemen. Toen het lint in de finale omhoog schoot, vlogen vol gas richting de eerste bocht om daar vervolgens als eerste weer uit te komen.

Even kwam het Duitse team van Brandhofer erg dichtbij, maar Matthijssen en Mollema wisten het hoofd koel te houden en de leiding te houden. Na drie snelle rondes wist het duo hier ook vijf punten te pakken en met een maximum van twintig punten de wedstrijd in Bielefeld op hun naam te schrijven.

De volgende wedstrijd voor Team Matthijssen is komende zaterdag. Dan staan ze aan de start van de grasbaanrace in Loppersum. Hier wordt de derde ronde om het Dutch Open Grasstrack verreden.

No Replies to "Matthijssen en Mollema klaar voor Loppersum"