Usquerder voetbal keert terug in 5e Klasse

Voetbalvereniging Usquert, opgericht in mei 1920, gaan komend seizoen weer in de standaardklasse van het amateurvoetbal spelen. De zebra’s zijn vijf seizoenen afwezig geweest, maar vinden dat de tijd nu rijp is om terug te keren.

Na maanden van hard werken is het de club, die volgend jaar honderd jaar bestaat, gelukt om vanaf volgend seizoen een selectie neer te zetten die de standaardklasse waardig is. De Usquerders mogen zich straks op zondag misschien wel gaan meten met teams als Woltersum, Oldambtster Boys of WEO.

De zebra’s, zoals men ook wel wordt genoemd, hopen met het vertrek van het zondagvoetbal bij buurman Warffum in een gat te springen. ‘Wellicht zijn er jongens in de omgeving die op zaterdag werken. Zij zouden bij ons dan op zondag kunnen blijven voetballen’, lichten de initiatiefnemers toe.

Het eerste team van Usquert speelde in het seizoen 2013/2014 voor het laatst in een standaardcompetitie, het kwam toen uit in de 5e Klasse van het District Noord en eindigde daarin als laatste met 3 punten uit 22 wedstrijden. Marcel Loer coachte de Usquerders het laatste deel van dat seizoen nadat René de Vries er de brui aan had gegeven. Veel voetbalfeestjes hebben de Usquerders nog niet op hun conto staan. De laatste titel werd in het seizoen 2001/2002 behaald toen Job van der Velde de ploeg onder zijn hoede had. Usquert werd destijds kampioen in de 6e Klasse B.

De komende twee donderdagen zal de selectie, inclusief de nieuwe spelers, samen met de nieuwe staf nog twee trainingen afwerken. Jan Blaauw uit Schildwolde staat op 6 juni en 13 juni voor de groep. Op 16 juni word het seizoen in Froombosch afgesloten. Daar zal de nieuwe selectie voor het eerst in actie komen.

No Replies to "Usquerder voetbal keert terug in 5e Klasse"