Neptunus tweede op NK roeien

Tijdens de Damen Raceroei Regatta/Aegon NK Groot heeft Maarten Veninga een tweede plaats gehaald in de Jongens 16 dubbelvier. Een mooie plaats maar toch een teleurstelling voor de roeiers die het hele seizoen het veld aangevoerd hebben.

Een week voor de wedstrijd werd een teamgenoot uit de ploeg gehaald om een andere ploeg te versterken. In allerijl werd er een vervanger gezocht. Deze werd gevonden in Rotterdam. Na een keer samen trainen werd er aan de wedstrijd begonnen. De voorwedstrijd werd door een sterke eindsprint nipt gewonnen maar in de finale moest de Neptunus combinatie toch genoegen nemen met de tweede plaats.

Later op de middag was er een overwinning voor Eva Griep. Als stuurvrouw van de meisjes 16 acht haalde zij met deze ploeg met Noordelijke roeiers met een ruime voorsprong de finish. Helaas was aan deze race geen Nationale titel verbonden.

Eva Griep startte op zondag in de meisjes 16 skiff. Zij werd door coach Michiel Tuik met een nieuwe strategie het water opgestuurd. Een race met minder pieken en dalen dan voorheen was het gevolg, maar het is nog even wennen. In haar heat behaalde zij de vijfde plaats met een tijd die haar in de andere heat een tweede plaats had opgeleverd.

Tegelijkertijd werd er door de jeugdige (onder 15) roeiers deelgenomen aan een regionale wedstrijd in Assen. Hier werden Door het jongere zusje van Eva, Anna Griep, twee medailles gehaald. Assunta Dearca en Ronan Vial vielen helaas net buiten de prijzen deze keer (Peter Griep).

No Replies to "Neptunus tweede op NK roeien"