Artemisser Aleida Groothoff tweede in Löningen

Aleida Groothoff uit Winsum heeft zaterdagmiddag tijdens de marathon in het Duitse Löningen met een tweede plaats bij de vrouwen 50 plus een prima prestatie geleverd. De Winsumse heeft een duidelijke voorkeur voor de wat kleinere marathons. Ze vertrok derhalve naar Löningen waar hardloopwedstrijden over diverse afstanden werden georganiseerd.

Löningen is een gemeente in de Duitse deelstaat Nedersaksen, landkreis Cloppenburg met ruim 13.000 inwoners. De deelnemers hadden veel hinder van de warmte. Het vlakke parcours omvatte twee ronden door het bosgebied de Werver en de wegen aan weerszijden van het water de Hase, een zijtak van de rivier de Ems.

De marathon telde totaal 88 deelnemers, waaronder dertien dames. Aleida Groothoff, uitkomend in de leeftijdscategorie vrouwen 50-plus, liep gelet op de omstandigheden een prima race. Met een knappe tijd van van 3.48.15 uur behaalde ze een uitstekende tweede plaats. Groothoff: ‘Het was heel zwaar. Maar ik ben heel blij met deze mooie tijd.’

De tiende editie van de TT-Run in Assen werd gisteren onder prima omstandigheden gehouden. Een heerlijk zonnetje, niet te warm en een koel windje maakten de  jubileumeditie tot een geslaagd evenement. Een kleine 4000 deelnemers stonden gistermiddag op het TT-circuit aan de start voor een , twee of drie ronden van 4.4 kilometer. Het circuit waar zaterdag de coureurs van het MotoGP weer overheen razen. Het goede doel stond dit jaar in het teken van het UMCH Hartfonds.

Hein Kooi uit Westernieland had zich aangemeld voor drie ronden is 13.2 kilometer. Hij finishte bij de mannen recreanten als 113e in een tijd van 1.20.30 uur.

Sneek stond dit weekend in het teken van hardloop- en wandelactiviteiten. Gisteravond vonden onder andere de halve en de hele marathon plaats. Met de start bij de Waterpoort volgde het parcours een ronde door Sneek en langs het Sneekermeer. De finish was, voor velen al in het donker, op het Martiniplein. Ondanks het goede loopweer is de belangstelling voor de hele marathon opnieuw gedaald. Telde de organisatie in 2017 nog 356 deelnemers en vorig jaar 284. Dit jaar haalden 234 deelnemers de finish.

Gerik Mik uit Sint Annen startte op de marathon. Hij voltooide zijn 104e marathon onder de vlag van Artemis in 4.46.08 uur. Hij werd met deze tijd 59e bij de mannen 50-plus. Garco van den Berg uit Uithuizen koos voor de halve marathon en finishte in een nette tijd van 1.39.58 uur als 36e bij de mannen 40-plus.

No Replies to "Artemisser Aleida Groothoff tweede in Löningen"