Prima beachvolleybaltoernooi in hartje Appingedam

De 13e editie van het Beachvolleybaltoernooi zit er weer op. Onder de monumentale Nicolaikerk in Appingedam werd niet alleen gestreden voor de hoofdprijzen, maar ook voor de eer. Om later te kunnen zeggen dat je er bij was geweest. Uiteindelijk werd het pro-toernooi door het herenteam van Lycurgus en het damesteam van Zaanstad gewonnen.

Het was een hele lange zit voor de liefhebbers van een strandspektakel, maar er was in ieder geval voldoende aan de randactiviteiten gedacht om er een aangename zit van te maken. Een deejay liet zo’n beetje de hele hitparade voorbij komen, rondom de twee wedstrijdvelden waren allerlei terrassen ingevuld en het weer werkte prima mee. Eigenlijk kon er niets mis gaan op de tachtig kubieke meter zand die vrijdagmiddag al op het plein in hartje Appingedam was gestort.

Om de pro-spelers tegemoet te komen had de organisatie de velden ietwat kleiner gemaakt. Daardoor ontstonden er meer ralley’s. Dat kwam het spektakel alleen maar ten goede. Nadeel was wel dat er ook meer tijd in de wedstrijden ging zitten en dus moest men gaandeweg het toernooi ingrijpen door de wedstrijden in te korten.

Het waren niet de eerste de besten die naar Appingedam waren gekomen en een aantal was er ook niet voor de eerste keer. Namens het stad-Groninger Lycurgus waren Sam Gortzak, Erik van der Schaaf en Auke van der Kamp naar Appingedam gekomen en ook uit de Bedumer volleybalwereld was een afvaardiging uitgezonden. Verder deden teams van SSB Barneveld Donitas (Groningen) en Zaanstad mee.

Bij de dames was het deelnemersveld ook niet te versmaden. Zaanstad, (vertegenwoordigd door Bente van der Peet, Nikki ten Asbroek en Luke Schut) Amsterdam, Donitas Groningen, Dynamo Apeldoorn, het zijn namen die je als organisatie graag op je lijstje wilt hebben staan. De reacties van de spelers waren eigenlijk unaniem. ‘We komen graag naar Appingedam. Het is een leuk en prima georganiseerd volleybalfeestje, waarbij de sfeer altijd optimaal is.’ Je begint vrij luchtig aan het toernooi, maar naarmate je verder komt groeit ook de wil om het einddoel te halen en dat is de eerste plaats.’

Maar zoals gezegd, het gaat de deelnemers vooral om de sfeer en dat spreekt Gert de Groot van Beachvolleybal Appingedam wel aan. ‘Je probeert de deelnemers een totaalprogramma aan te bieden en er voor te zorgen dat ze het goed naar hun zin hebben. We luisteren graag naar hun input, want uiteindelijk maken zij het toernooi. We kunnen echter tevreden zijn. Alles zat mee dit weekend, dus wat wil je nog meer.’Na een lang weekend volleyballen kon zaterdagavond rond tien uur eindelijk de prijsuitreiking plaatsvinden en kwamen, zoals reeds gememoreerd, Lycurgus en Zaanstad als overwinnaars uit de bus. ‘En nu is het tijd om een feestje te gaan bouwen’, liet Gert de Groot zich na het toernooi ontvallen. Daar waren een hoop deelnemers veel eerder op de dag al mee begonnen…

No Replies to "Prima beachvolleybaltoernooi in hartje Appingedam"