Voetbalfeest op thuisbasis NEC Delfzijl

Het voetbalseizoen zit er al op, maar op Sportpark Centrum in Delfzijl was het zaterdag een drukte van belang. Daar vond namelijk de afsluiting van het jubileumjaar 100 jaar voetbal in Delfzijl plaats.

Uiteraard was voetbal een van de hoofdingrediënten van de ‘sportieve maaltijd.’ Oud-spelers van Oosterhoek, Farmsum, Eems Boys en Neptunia speelden wedstrijden en voor de jeugd was er een spellencircuit. Behalve dat er gevoetbald werd, was er ook veel ruimte om bij te praten. Het was voor een aantal van de reünisten al heel lang geleden dat ze elkaar hadden getroffen. Bij een ontmoeting als deze komen de verhalen dan als vanzelf naar boven.

Bij de hoofdtribune werd een plaquette onthuld bij wijze van eerbetoon aan het eerste elftal van Neptunia dat onder leiding van Johnny de Grooth Delfzijl op zijn kop wist te zetten door aan het einde van het seizoen 1962/1963 na een heroïsch gevecht met De Valk net naast de landstitel te grijpen. Het veelbesproken duel werd destijds met 3-1 verloren. Sommige oud-spelers uit die roemruchte periode waren bij de onthulling aanwezig. Na al het voetbalgeweld, de prachtige verhalen en anekdotes kon iedereen ontspannen bij de klanken van Van Geeft ‘M.

No Replies to "Voetbalfeest op thuisbasis NEC Delfzijl"