Eemsrakkers ‘te paard’ bij Woudruiters Vlagtwedde

Voltigevereniging de Eemsrakkers uit Holwierde heeft, in samenwerking met Voltigevereniging de Woudruiters uit Vlagtwedde, zondag voor het tweede jaar een gezamenlijke voltigewedstrijd georganiseerd. Deze vond plaats op de accommodatie van de Woudruiters op de Barlagerachterweg. 

Dit jaar kon de organisatie rekenen op meer deelnemers waardoor er verscheidene starts waren in de verschillende klasses. Er kwamen diverse voltigeurs aan de start als solo, pas de deux of als team in de klasse BB (basis) tot en met ZZ (het hoogste niveau). Uiteraard werd er ook gestart door de voltigeurs van Voltigevereniging de Eemsrakkers. Marleen Korblet startte als solo in de klasse BB-galop en behaalde een keurige eerste plaats met een gemiddelde score van 6.859 punten.

Esmee Groeneveld werd in de B klasse tweede. Jemelia Maria startte HC in de klasse B en behaalde een super score van 7.3 punten. Dit allemaal op het paard Olmer met Martin Hamminga aan de longe.

In de solo klasse L startten Ilona Toxopeus en Thirza van Langen op het paard Dublin met Nienke de Wolff aan de longe. De jury beoordeelde de verplichte en de vrije oefeningen met een 6.499 punten voor Ilona Toxopeus en 6.004 punten voor Thirza van Langen. Bij de solo’s klasse M kwam Silke Spijk aan de start op het paard Cadans B met Nienke de Wolff aan de longe wat resulteerde in een gemiddeld totaal van 5.4 punten

In de categorie teams ging het L-team onder leiding van Marie Christine Spraakman op het paard Dublin de ring in om hun verplichte oefeningen te tonen aan de jury. Na een nette eerste ronde voerden Ellen Vegter, Fleur Keizer, Manon Tuik, Manou Folkers, Maran Slagter en Jemelia Maria hun kur uit in het thema Madagaskar. Dit leverde het team een tweede plaats op.

No Replies to "Eemsrakkers 'te paard' bij Woudruiters Vlagtwedde"