Succesvol weekend voor roeiers Neptunus

Zes wedstrijden, vier overwinningen en een tweede plaats. Dat was de oogst voor roeivereniging Neptunus uit Delfzijl dit weekend op de Willem Alexander Baan in Rotterdam. De laatste reguliere wedstrijd van het seizoen was voor Neptunus ook meteen de meest succesvolle. 

Eva Griep begon op vrijdagavond met winst op de 500 meter sprint in het meisjes 16 veld. Met haar tijd had ze ook in het meisjes 18 veld de eerste plaats weten te behalen. Op zaterdag was er weer een eerste plaats voor Griep bij de meisjes 16, deze keer in de achtpersoons boot. In een race waarin ook de meisjes achttien meeroeiden, was alleen de ploeg (M18) die aan het eind van de maand naar een groot internationaal toernooi wordt uitgezonden sneller.

Op zondag mocht Griep het weer alleen proberen, nu op de reguliere tweeduizend meter. Na een daverende start wist ze de aanvallen van de andere meiden af te slaan en maakte na de eerste kilometer de beslissende tussensprint. De overwinning kwam daarna niet meer in gevaar. Het was voor haar de eerste overwinning over twee kilometer in de skiff.

De Neptunus-roeister kwam ook nog in actie in de tweepersoonsboot met een Noors meisje dat op het laatste moment nog een partner zocht. Na een korte kennismaking stapten zij voor het eerst samen in de boot. Ze misten op twee seconden na de finale.

Maarten Veninga deed het wat betreft het aantal wedstrijden iets rustiger aan en ging alleen op zaterdag twee keer over de baan. Ondanks dat het, naar eigen zeggen, geen Veninga-weer was (te warm), waren de prestaties er niet minder om. In de jongens 16 vier werd met overmacht gewonnen. In de eenpersoonsboot roeide hij een nieuw persoonlijk record. Dat was niet voldoende voor de overwinning. Hij moest zijn ploeggenoot uit de vier voor laten gaan en genoegen nemen met een tweede plaats (foto: Peter Griep).

No Replies to "Succesvol weekend voor roeiers Neptunus"