Goud voor Delfzijlster roeier Damion Eigenberg

De internationale roeitop is afgelopen weekend in Rotterdam voor de laatste wereldbekerwedstrijd van het seizoen in actie gekomen. De Nederlandse lichte mannendubbelvier, met aan boord de Delfzijlster Damion Eigenberg, deed goede zaken en won een gouden medaille.

De start ging goed en al snel wist de ploeg de koppositie in te nemen. Ondanks de harde tegenwind kon de mannen een goed ritme vasthouden en bouwden langzaam maar zeker hun voorsprong verder uit. Na 2000 meter gingen de Nederlanders met een ruime voorsprong over de streep en lieten daarmee gerenommeerde landen als Frankrijk, China en Duitsland achter zich.

Damion Eigenberg leerde tien jaar geleden roeien bij roeivereniging Neptunus in Delfzijl. Van zijn veertiende tot zijn achttiende startte hij als junior op de nationale wedstrijden voor Neptunus. Toen hij ging studeren werd hij lid van de Algemene Groninger Studentenroeivereniging Gyas waar hij de afgelopen vijf jaar heeft getraind (foto: Ellen de Monchy Sports Photography).

No Replies to "Goud voor Delfzijlster roeier Damion Eigenberg"