Fivelcrossers weren zich knap op NK

Zes Fivelcrossers uit Appingedam kwamen afgelopen weekend in actie tijdens nationaal kampioenschap BMX in Erp. Charlotte Doddema, Aniek Bouwman, Sem van Dijken, Luca, Milan en Dino de Rooy deden een gooi naar de hoogste eer. Er werd uiteindelijk een tweede en een eerste plaats mee teruggenomen.

In juni werden reeds de Nederlands kampioenschappen van het NFF gereden. Daar werden Doddema, Van Dijken en Luca de Rooy al kampioen. Deze keer betrof het een kampioenschap van de KNWU. Het niveau van deze wedstrijden is een stuk hoger dan die van de NFF. De toprijders van Nederland waren naar Erp gekomen, waaronder oud-wereldkampioen (2015) Niek Kimmann.

Er werd op zaterdag en zondag gefietst. Zondag werden de finales gereden. Milan en Dino de Rooy hadden een zware klus aan de manches. Zij wisten de finales niet te halen. Op zaterdag crashte Luca de Rooy hard en mocht die dag niet meer rijden van de wedstrijdleiding. De dokter gaf voor zondag groen licht en dus kon er gestart worden voor de finalewedstrijden. Sem van Dijken en Aniek Bouwman bleven in de halve finale steken. Luca de Rooy en Charlotte Doddema plaatsten zich voor de finale.

De Rooy begon zijn finale met een kopstart. Door een verkeerde landing bij het springen lag hij plotsklaps laatste. Wat daarna volgde was een stukje fietsen van ware klasse. De Rooy vocht zich ongelofelijk hard terug naar de tweede plek. Daarmee kwam hij op het podium en mocht zich de op een na beste BMX-er van Nederland noemen. Doddema was de laatste Fivelcrosser die in de finale van het NK optrad. Zij fietste een ijzersterke wedstrijd en werd terecht Nederlands Kampioen BMX. Voldaan en trots keerden de rijders terug naar Appingedam. Op dit moment is Charlotte Doddema in Letland om het EK te fietsen.

No Replies to "Fivelcrossers weren zich knap op NK"