Matthijssen/Mollema winnen in Aduard

Voor het grasbaankoppel William Matthijssen (Alteveer) en Sandra Mollema (Delfzijl) stond zaterdag aan de start van een grasbaanrace in Aduard. De laatste keer dat hier een wedstrijd werd verreden was inmiddels al weer zes jaar geleden. Het duo keek dan ook uit naar de wedstrijd op de 800 meter snelle grasbaan en wist uiteindelijk zegevierend van de baan te stappen.

Na een korte rijders bespreking, werd om half drie het eerste startsein gegeven voor de vrije training. De eerste ronde werd even rustig aan gedaan. Het gevoel was echter meteen goed en het gas werd al snel vol open gedraaid. Met een gemiddelde snelheid van 104 kilometer per uur wisten Matthijssen en Mollema de training met een goed gevoel af te sluiten. Om klokslag half vijf stonden de eerste rijders aan het startlint.

In verband met wat afzeggingen en uitvallen werden de series voor de zijspannen veranderd in manches. Een en ander betekende dat de behaalde punten doorgeteld werden en degene met de meeste punten dagwinnaar zou worden.

Matthijssen en Mollema stonden in hun eerste manche op de buitenste startpositie met de groene helmkleur. De grip was rijkelijk aanwezig en het duo schoot pijlsnel richting de eerste bocht. Na vier snelle rondes werd het duo als eerste afgevlagd. Ook in de tweede en derde manche wisten ze  razendsnel uit de startblokken te schieten en meteen de leiding te pakken. Beide keren wisten ze de koppositie ruim vast te houden en als eerste te finishen.

De laatste manche werd op de eerste positie gestart met de rode helmkleur. Ook hier wist het duo zeer goed weg te komen en als eerste de bocht uit te komen. Op de voet gevolgd door de combinatie van Detz werd de gashendel weer flink open gedraaid. De leiding werd niet meer afgegeven en met een gemiddelde van 105,1 kilometer per uur wist het duo als eerste over de finish te komen en dus de dagzege te pakken.

De volgende wedstrijd vindt zaterdag plaats in het Friese Noordwolde. Het gaat om de vierde wedstrijd in de Dutch Open Grasstrack.

No Replies to "Matthijssen/Mollema winnen in Aduard"