Matthijssen/Mollema winnen in Staphorst

Het zijspankoppel William Matthijssen en Sandra Mollema uit respectievelijk Alteveer en Delfzijl heeft afgelopen weekend weer toegeslagen. Ze tonden zaterdag aan de start in Staphorst, wisten alle manches te winnen en konden daarna de dagzege opstrijken omdat de finale vanwege de invallende duisternis niet meer werd verreden.

Met temperaturen rond de dertig graden was in elk geval duidelijk dat het een zeer warme dag zou worden. De vrije training, start training begonnen na drie uur en werden naar tevredenheid met winst afgesloten. De eerste serie werd er helemaal van binnenuit gestart, vanaf de eerste plek en met de rode helmkleur. Op de tweede plaats stonden de concurrenten Detz en Arling. Dit duo wist een fractie eerder onder het startlint door te schieten, maar Matthijssen en Mollema hadden de leiding na de eerste bocht al te pakken. Deze werd niet meer afgegeven en het duo kwam dan ook als eerste over de finish.

De tweede serie schoof het duo een plekje op naar plats twee met de blauwe helmkleur. In deze serie kwamen ze de Engelse concurrenten Godden/Smith tegen. De Europese kampioenen kenden een prima start, maar het Engelse duo wist goed mee te komen. Zij aan zij gingen de combinaties de eerste bocht in. Matthijssen en Mollema de betere lijn te pakken en de leiding te nemen. Deze werd zeer goed vastgehouden en ook nu kwam het duo als eerste over de finish.

De derde serie stond het duo helemaal aan de buitenkant met de gele helmkleur. Het duo wist hier ook weer zeer goed weg te komen en meteen de leiding te pakken. Na vier snelle ronden wist het duo andermaal de volle buit te pakken.

Ook de vierde en voorlaatste serie werd met winst afgesloten en dus mocht het duo met een maximaal aantal punten als eerste een plek in de A-finale kiezen. Dit werd rechts naast de starter. Vlak voor de start werd er door de KNMV echter besloten de finales niet te rijden vanwege de invallende schemering en de inmiddels minder zichtbare contouren van de baan. De uitslag werd opgemaakt door middel van de punten van de verreden series. En die vielen in het voordeel van Matthijssen en Mollema uit. De volgende wedstrijd die het duo rijdt vindt komende zondag plaats in het Duitse Melsungen.

No Replies to "Matthijssen/Mollema winnen in Staphorst"