Organisatie kijkt terug op fantastische Schildweek

Zeilen in een ‘golden raand’ was het zeker afgelopen Schildweek op en rond het Schildmeer. Onder prachtige zomerse omstandigheden voeren zeilers uit het hele land van jong tot oud in 8 verschillende klassen om de eer. s’Avonds was er volop sfeer. Mede door de goede samenwerking met Paviljoen Boei 12, Camping de Otter, Art Carnivale, de sponsoren en de medewerking van vele vrijwilligers was het mogelijk dit fantastische evenement voor jong en oud voor de 74e keer weer neer te zetten.

Duizenden bezoekers bezochten afgelopen week de wateren en waterrand van het Schildmeer op zoek naar vertier. De zeilers hebben zomerse omstandigheden en wissende windsterktes gehad. In totaal zijn er acht wedstrijden gevaren en was het in diverse klassen tot op het laatste best spannend wie er met de hoofdprijs naar huis zou gaan. De zeilers waren enthousiast en lovend over de organisatie van de Schildweek. Het bestuur van Zeilvereniging Schildmeer ziet het aantal deelnemers nog steeds stijgen.

Gerrit Hofstra en Fokke de Jong uit Oppenhuizen schreven dit jaar de schildweek titel 16m2 klasse op hun naam. Nu bleef het ook tot het einde van de laatste wedstrijd spannend of het duo de zege zou behalen. Erik Groeneveld en Elise Gruber werden nummer twee en Theo Helder en Mijke Wijnroks gingen met de derde prijs naar huis.

In de Schakel-klasse gingen Frank Wijkstra en Jorrit van der Kooi met de overwinning aan de haal. Barth Wijkstra en Floris Reitsema werden tweede voor Wiebo de Visser en Christine de Vries. In de Laser 4.7-klasse heeft Justin Honkoop de Schildweek gewonnen voor Annika van der Deen en Monique Sabong.

In de jeugdklasse was er volop strijd in de Flits, Optimist en Splash-klasse, in de Flits-klasse gingen Jeanet Engelsma en Anouk Vissia met de hoofdprijs naar huis. Voor Christiaan Koek en Tjalling Bijlsma en Judith Jasper en Tamar Zijlstra. In de Flits C-klasse gingen Matthijs Vissia en Charlotte Mars met de hoofdprijs naar huis, voor Margot Bijlsma en Evie Zijlstra. In de Splash-klasse ging Jorian Dik met de overwinning aan de haal.

In de Optimist A was Mieke de Jong uiteindelijk de sterkste. Tot de laatste meter werd er gestreden om de titel in de Optimist A . Julia Paardekooper en Tess Cuperus werden twee en drie. In de B-klasse ging de hoofdprijs naar Floortje Beks.

De allerkleinsten (+/- 7 jaar) voeren hun eigen wedstrijden in de Optimist C-klasse. Veerle Visscher ging hier met de hoofdprijs naar huis, gevolgd door Anyk Zuidinga en Kevin de Wit.

Voor de liefhebbers van de zeilsport is het verstandig om alvast de data te noteren van de volgende editie. De 75e uitgave wordt gevaren van 17 tot en met 23 juli 2020 (foto: Zeilvereniging Schildmeer).

No Replies to "Organisatie kijkt terug op fantastische Schildweek"