Noordenveld neemt in slotfase afstand van DWA/Argo

De korfballers van DWA/Argo uit Winsum en Bedum moesten zaterdagop bezoek bij Noordenveld in Roden. Na een spannende eerste helft met relatief weinig doelpunten en een ruststand van 8-6, trokken de Rodenaren in de tweede helft de wedstrijd naar zich toe. De eindstand werd 17-10.

De weersomstandigheden waren prima in Roden. Na enige tijd wist Tom van der Laan namens de Groningers de score te openen uit een kans vlakbij de korf. Hierna duurde het even voordat beide partijen weer tot scoren kwamen, maar Noordenveld kwam langzaam maar zeker op gang. De ploeg kreeg vat op het spel van DWA/Argo en maakte vijf treffers op rij. Er stond een stand van 5-1 op het scorebord en DWA/Argo moest moeite doen om aan te haken.

De gasten, onder leiding van trainer-coach André Pettinga, schakelden een tandje bij in een scherpe fase, want er werden drie treffers op rij gemaakt. Dit bracht de stand op 5-4. Noordenveld maakte vervolgens ook drie treffers en voor rust wist DWA/Argo nog twee keer te scoren. Zo was er bij rust een stand van 8-6. Daarmee was alles nog mogelijk. De doelpunten van DWA/Argo uit de eerste helft kwamen uit handen van: Tom van der Laan, Yarin Smedema, Karen Oostmeijer, Lisette Hamminga en Sam Pestoor (2x).

Ook in het begin van de tweede helft duurde het erg lang voordat er een doelpunt viel te noteren. Zowel Noordenveld als de gasten uit Winsum en Bedum kwamen niet tot scoren. Dit betekende dat DWA/Argo nog steeds kans hield om dichterbij te komen. Na enige tijd wist Karen Oostmeijer het gat van de korf te vinden en zij zette de stand op 8-7. Toen Yarin Smedema met een doorloopbal de gelijke stand op het scorebord wist te krijgen, was de spanning helemaal terug.

Beide partijen vochten voor elk duel en de wedstrijd kon alle kanten op. Tom van der Laan schoot met een raak afstandsschot DWA/Argo zelfs op een voorsprong van 8-9. Toch wist Noordenveld zichzelf weer te herpakken. Ineens begon het weer te lopen bij de Drenten, want na de 8-9 maakte Noordenveld maar liefst zeven treffers op rij. DWA/Argo had het nakijken en kwam in deze fase niet tot scoren. Er werden goede aanvallen gedraaid, maar DWA/Argo had veel pech met de afronding. Uiteindelijk wist Gert-Jan Stulp nog een treffer te maken, maar de wedstrijd was gespeeld en Noordenveld was nog twee keer trefzeker. De eindstand werd daarmee op 17-10 bepaald.

Woensdag speelt DWA/Argo de eerste ronde in de Jan Mulder-beker. Oerterp/VKC is de tegenstander. Deze ploeg komt DWA/Argo ook tegen in de competitie. Het duel in Ureterp begint om acht uur. Zaterdag komt Harich uit Balk op bezoek bij DWA/Argo. Dit duel begint om half vier.

* Scores DWA/Argo: Tom van der Laan, Yarin Smedema, Karen Oostmeijer en Sam Pestoor (2x), Lisette Hamminga en Gert-Jan Stulp (1x).