NEC Delfzijl verliest openingsduel van Gramsbergen

Mikken op een periodetitel, de voorbereiding hoopgevend spelen en elke week vooruitgang zien. En dan beginnen met een nederlaag. Het is niet de start die je als trainer wilt voor je ploeg, maar het overkwam tweedeklasser NEC Delfzijl wel in het thuisduel tegen Gramsbergen. De gasten wisten een 1-2 overwinning in de zak te steken.

Net als veel andere teams is er ook bij NEC Delfzijl het een en ander veranderd. Ruben Stam besloot naar vierdeklasser Farmsum te verkassen en Thijs Sonneveld ging naar buurman Holwierde. Uit de eigen gelederen werden Reylison Albertus, Niels Boersema en Christian Lambeck aan de eerste selectie toegevoegd.

‘Een goed seizoen draaien en een periodetitel pakken’, luidt de doelstelling van trainer Kees Pranger. Dan is een overwinning tijdens de opening van de competitie een mooie opsteker. Vorig seizoen speelde NEC Delfzijl op eigen veld met 2-2 gelijk en verloor het uit met 2-0 van Gramsbergen.

Het eerste opmerkelijke moment was voor de gastheren toen Nino Tualena het aluminium teisterde en de bezoekers dus met de schrik vrij kwamen. Na een kwart wedstrijd was het wel raak, al lag de bal er nu aan de andere kant in. De gasten profiteerden slim van een misverstand aan Delfzijlster zijde. Erwin Noordhoff en doelman Bas Westerhuis konden het maar niet eens worden wie er voor opruiming zou zorgen en vervolgens was het Roy Seinen die de bal tegen het nylon wist te jagen: 0-1.

Een tegenvaller voor de gastheren, die zich echter redelijk snel wisten te herstellen. Uit een corner van Nino Tualena was het Samir Ennaciri die de bal langs doelman Jur Kosters en tussen de palen door wist te krijgen: 1-1.

Na de doelwisseling was er een fase waarin de gastheren de mogelijkheden kregen om het duel naar zich toe te trekken. De voorzetten kwamen er wel, maar de afstemming voor het doel van Gramsbergen was er niet en dus bleef de kans bestaan dat de bezoekers een oude voetbalwet zouden doen herleven.

En dat gebeurde dan ook. Na een prima loopactie was het invaller Elwin van der Veen die de gasten op voorsprong wist te zetten: 1-2. NEC Delfzijl deed er daarna van alles aan om het tij te keren, maar had het geluk niet aan zijn zijde.

Er was nog wel een momentje waarop NEC Delfzijl een penalty dacht te krijgen toen Reylison Albertus het strafschopgebied binnen sneed en in zijn actie door een tegenstander werd geschept. Scheidsrechter van dienst Van der Wal zag er niets in en liet doorspelen. ‘Daar kun je vraagtekens bij plaatsen, maar het is niet anders. Je kunt wel spreken van een valse start’, aldus Kees Pranger.

Bij Gramsbergen was men uiteraard tevreden over het resultaat. Sterker nog, het is voor het eerst sinds het seizoen 2012/2013 dat men weer eens een openingswedstrijd winnend heeft afgesloten. Komend weekeinde moet NEC Delfzijl op bezoek bij DZOH, dat met 0-1 van SV Bedum wist te winnen. Dat zal ook een kluif van formaat worden. Pranger: ‘Volgens mij hebben we nog nooit van hen weten te winnen, dus we weten wat ons te doen staat’, aldus de oefenmeester.

* NEC Delfzijl – Gramsbergen 1-2 (1-1). Roy Seinen 0-1; Samir Ennaciri 1-1; Elwin van der Veen 1-2 (foto: Bianca Kiel).

No Replies to "NEC Delfzijl verliest openingsduel van Gramsbergen"