Klimaatgroep Stars klopt studenten US Amsterdam

In de eerste van drie achtereenvolgende thuiswedstrijden heeft het tafeltennisteam van KlimaatGroep Stars uit Middelstum een mooie zaterdag beleefd. Na 6,5 spelen was de eindstand 8-2 tegen de Amsterdamse studenten van US en dat maakt dat de ploeg de eerste plaats te pakken heeft voor TOGB.

De zonovergoten zaterdag begon met een drietal overwinningen, achtereenvolgens van Jan Tammenga tegen Dylan Plett (3-0), Colin Rengers tegen Tycho Dekkers (3-1) en toch wel verrassend een overtuigende zege van Pim van Schaik tegen de Stad-Groninger Jeroen Hendriks (3-0). Van Schaik hield nu zijn niveau vast gedurende de hele partij, wat betekent dat hij zijn concentratie beter vast kan houden.

De teamspirit die vorige week al aanwezig was, werd mooi doorgetrokken, want de spelers waren er erg goed bij, ook in de coaching. Dat is fijn, want de mannen doen het zelf en dat doen ze goed.

De 3-0 leek de opmaat te zijn voor een heel dikke score, maar toen kwam er wat zand in de raderen. De dubbel ging verloren na een zeer sterke vijfde game van de Amsterdammers en een grote verrassing was de nederlaag van Rengers tegen Dylan Plett. Een door hemzelf omschreven pot om meteen te vergeten, maar er zal ongetwijfeld weer iets uit te halen zijn. Het betekende een 3-2 ruststand.

Na de pauze trok een sterk spelende Tammenga door tegen Hendriks, won Van Schaik zijn tweede verrassend goede pot tegen Dekkers en na 2-1 en 9-5 achter was het ook weer een mentale overwinning. Remgers kampte nog met de naweeën van de nederlaag tegen Plett en had het ook niet gemakkelijk tegen Hendriks. Vervolgens maakte Van Schaik zijn wedstrijd in stijl af en ook Tammenga tegen de altijd gevaarlijke en af en toe ook afleidende Dekkers, speelde weer ouderwets. Voor het team een opsteker, maar zeker voor Van Schaik na veel malaise een bevestiging van het feit dat hij momenteel erg goed bezig is op de trainingen.

Een forse dus, en dat is mooi want dit geeft rust en overzicht. Zaterdag speelt Klimaatgroep Stars opnieuw thuiswedstrijd en wel tegen de nummer twee. Uode bekende Tempo Team is dan te gast in Middelstum. Tijdens dat duel zal Nathan van der Lee zijn debuut maken in de hoofdmacht (foto: archief EemsmondSport)

No Replies to "Klimaatgroep Stars klopt studenten US Amsterdam"