Overzicht amateurvoetbal

Het eerste voetbaloverzicht van dit seizoen levert meteen een aantal verrassingen op. Wat dacht u bijvoorbeeld van nieuwkomer Usquert? Na jaren teruggekeerd in de standaardklasse op zondag en in 5D meteen met een overwinning begonnen. Opmerkelijk is ook de forse nederlaag die het van zondag naar zaterdag verkaste Warffum op eigen veld kreeg te slikken. Promovendus Farmsum is met een nederlaag van start gegaan. Dat geldt eveneens voor het Garmerwolder GEO. De degradanten De Fivel en Corenos hebben in 5D hun ouverture winnend afgesloten en daarmee hun visitekaartje afgegeven. Een zwaluw maakt echter nog geen zomer. Hoe de krachtsverhoudingen in de diverse klassen liggen zal over een paar maanden wel duidelijk worden.

We beginnen de uitgebreide samenvatting van het eerste voetbalweekend in de 1e Klasse E van het zaterdagvoetbal. Daar boekte Winsum een duidelijke 4-0 overwinning op het bezoekende Olde Veste ’54. De doelpunten waren van Heinze Andringa, Kay Bootsma, Marcel Pannekoek en de van Eenrum overgekomen David Albert Villalta. Een prima seizoenstart voor het team van trainer Bert Vos. Thuisclub SV Bedum beleefde een valse start in het duel met DZOH. De Drenten zagen Rusambo Rajabu tot matchwinnaar uitgroeien. Het enige doelpunt viel al na zestien minuten spelen.

In de 3e Klasse C kwam Holwierde een 2-2 gelijkspel overeen met Grijpskerk, vorig seizoen de nummer acht in 3B. Namens de gasten was Marco Brander twee keer succesvol. Voor de bewoners van sportpark Katmis scoorden Yirsan Bouman en Bram Geurtsen. Degradant Omlandia moest thuis tegen Helpman in de achtervolging. De witblauwen keken op zeker moment tegen een 0-2 achterstand aan, maar wisten de rug te rechten en kwamen dankzij twee voltreffers van Dennis Loer op gelijke hoogte. De 2-2 werd tevens de eindstand.

Een remise boekte ook Noordwolde in de thuiswedstrijd tegen Groen Geel. Er vielen maar liefst zes goals die gebroederlijk werden verdeeld. Namens de gastheren waren Theo Maats, Ewout Boersema en Lucas Rasker succesvol. Voor de Stadjers scoorden Willem den Hartogh, Jorco van Hezel en Koen Olde Monnikhof. SC Loppersum had ook een extra versnelling nodig om Velocitas aan de kant te zetten. Namens de bezoekers trof Quin Mekel het doel. Rik Buikema en Ruben Keizer zorgden er voor dat de punten (2-1) in Loppersum bleven.

Zoals reeds gememoreerd is het debuut van het Garmerwolder GEO allesbehalve naar wens verlopen. In Sauwerd bleek SIOS met 5-2 te sterk. Laurens van der Kamp en Paulus Camara troffen het doel voor GEO. De Sauwerder aanhang zag Stefan Bultena, Rohan Dijk, Gijs Huinder en Anne de Haan scoren.

Rood Zwart Baflo werd op eigen veld door FC LEO verschalkt. De Leensters wisten de uitwedstrijd tegen de nummer twee van afgelopen seizoen met 0-2 te winnen. Bo Tukker was voor beide treffers verantwoordelijk. En wat te denken van Middelstum, dat een verrassende start maakte door thuisclub Lycurgus het nakijken te geven. De Stadjers gingen met 2-3 de boot in door treffers van Gerard Bronsema, Kristian Boelema en Wessel Oosterhof. Voor de gastheren deden Cariem Dijk en Hein Wuite iets terug.

Minimaal een periode winnen luidt de doelstelling van Zeester dit seizoen in 5D. De eerste stap hebben de Zoutkampers in ieder geval gezet. Op bezoek bij DIO Groningen werd een 1-2 overwinning geboekt. Topschutter Vince van der Veen en Henri Nienhuis zorgden voor de treffers. Zaterdag staat in Zoutkamp tegenstander Stedum op het menu. Die hebben een beroerde dag beleefd. Op het eigen sportpark aan de Bedumerweg werden de geelzwarten met 1-6 van het veld geveegd door het gedegradeerde Corenos. Jordan Muller (2), Joran Knot (2), Cristian Uil en Raymon Balkema toonden zich productief. Tim Ypey redde de spreekwoordelijke eer voor de gastheren, die Jacco Santing met rood vroegtijdig het strijdtoneel zagen verlaten.

Een draai om de oren kreeg ook Oosterparkers, dat op bezoek bij De Fivel met 5-0 de bietenbrug op ging. Mark Kramers en Corné Bos scoorden ieder twee keer, Rindert Havinga was een keer succesvol. SV TEO ging in Ten Post met 3-4 ten onder tegen het Groninger Boys van ‘frikadellen’ Freddy de Grooth. Hij scoorde zelf twee keer en zag ook teammaatjes Vincent Koning en Marc Hofman raak schieten. Namens SV TEO scoorden Emiel Kruger (2) en Aart Reitsema.

In de regionaal goed bezette 5e Klasse D veegde Ezinge nieuwkomer Warffum met maar liefst 3-8 van de grasmat. Een eigen goal en treffers van Jasper Dijkstra, Wiebe Leistra, Dennis Abbas, Nick Rosema, Sil Douwsma, Julian Kemkers en Jordy Huizing deden de van zondag naar zaterdag verhuisde ‘kanaries’ de das om. Jeffrey Doornbos (2) en Stefan van den Berg scoorden voor de thuisclub. En dan is er nog de burentwist tussen ZEC en Noordpool UFC. De Zandeweersters hebben een aantal spelers van de buren uit Uithuizen zien komen en het zou in hun ogen natuurlijk leuk zijn om de tegenstanders meteen een loer te draaien. Zo ver zou het niet komen. De bezoekers wonnen met 2-3 dankzij treffers van Mark Bos (2) en Rick Bos. Namens ZEC waren Vincent Zijlstra en Gijs Balkema trefzeker.

Een eclatante zege was er ook voor SC Scheemda, dat de zaterdagtak van Siddeburen op acht tegentreffers trakteerde. Schutter van het weekend werd Niek Smit met maar liefst vier doelpunten. Danny Blaauw nam er drie voor zijn rekening en Ayolt ten Have was één keer succesvol. VVS had aan een doelpunt van Jeroen Brul genoeg om de confrontatie met Veendam ’94 winnend af te kunnen sluiten, terwijl bij het duel tussen thuisclub Wagenborger Boys en BATO de goals als rijpe appelen van de boom vielen. Aan het einde van de rit werd er een 4-4 eindstand genoteerd. Namens de Wagenborgers waren Erik Kort (2), Sander Levinga en Johan Lubbers succesvol

In het zondagvoetbal begint de regionale inbreng in 3B met Siddeburen. Jelle van der Geest en Dani Schuijl troffen het doel voor de Boertjes, maar dat bleek niet voldoende voor een zege omdat ook tegenstander HSC twee keer raak wist te mikken: 2-2.

In 4C werd met een scheef oog naar promovendus Farmsum gekeken. De grote vraag was hoe het team van trainer Daniël Venhuizen uit de startblokken zou komen. Het antwoord kwam al snel, want gastheer PJC nam binnen het half uur een 3-0 voorsprong. Alwin Nap was de enige die nog iets terug wist te doen waardoor de eindstand op 3-1 werd bepaald. In Eenrum nam de thuisclub tot twee keer toe een voorsprong in het duel met Engelbert (Sam Hanenburg en Tim Spijk), maar beide keren werd deze teniet gedaan. Het duel werd op een bijzonder hobbelig trainingsveld afgewerkt. Het schijnt dat de biljartlakens onderweg zijn, maar dat dit nog wel even kan duren. Het zou uiteindelijk bij 2-2 blijven en dat was gezien het wedstrijdbeeld wel terecht.

En dan is er nog 5D, waarin Usquert een prima terugkeer beleefde. De gastheren wisten Drieborg met 4-1 af te troeven en waren daar zelf nog het meest verrast over. Marco Oost, Wesley Moesker, Youssouf Kone en Lenny Lanzilli scoorden voor de thuisclub. Woltersum speelde op het eigen sportpark aan de Dobbestraat tegen Kloosterburen. De kemphanen begroeven de strijdbijl toen er 2-2 op het bord stond. Namens de Kloosterbuurders waren Kevin Kat en Niels Bolt trefzeker. Marco van Dijk en Jesper Bouwman scoorden voor de plaatselijke trots. Het Woldendorper WEO schat zichzelf hoog in dit seizoen en kenden in ieder geval een prima start door uit bij DWZ met 2-5 te winnen. Alexsander Klok (2), Jan Meijerhof, Wouter Slager en Niels Jansen namen de productie voor hun rekening.

No Replies to "Overzicht amateurvoetbal"