Omlandia en Holwierde op jacht naar eerherstel?

Ook het komend weekeinde staan er weer diverse derby’s op het programma. Mooi voor de liefhebber, die een burentwist graag op het menu heeft staan. Onderstaand bieden we u een overzicht van de duels die ongetwijfeld weer zeer interessant zullen worden. Om de eerste tegen te komen moeten we naar de 3e Klasse C, waar Omlandia in Ten Boer het Holwierde van Eddy Tuik ontvangt. Beide teams zullen op eerherstel uit zijn, want na een gelijkspel (beiden 2-2) tijdens de opening van de competitie volgde voor de teams een flinke tik op de neus. Holwierde zal nog veel meer gebrand zijn op een goed resultaat na de enorme dreun (9-0) die Velocitas heeft uitgedeeld. Teveel geblesseerden en afwezigen, de tik zal hoe dan ook hard zijn aangekomen. De grote vraag is of men zich daar tijdig van weet te herstellen.

In 4C ontvangt het nog zonder puntverlies zijnde SIOS opponent DVC Appingedam en krijgt Poolster in Spijk bezoek van het nog puntloze Amicitia VMC. Thuisclub RZ Baflo en tegenstander OKVC wachten allebei nog op het eerste punt. Voor het team van trainer Jan Potma is er een klein lichtpuntje. De Bafloërs hebben vier tegentreffers moeten incasseren in twee duels, terwijl de ploeg uit Oldehove inmiddels in de dubbele cijfers (10) terecht is gekomen. Of dat een psychologisch voordeel is….

Na een overwinning op Lycurgus (2-3) en een nederlaag tegen Poolster (1-5) mag Middelstum op eigen veld proberen om tegen ON Roden, goed voor twee remises, opnieuw tot succes te komen. GEO ontvangt het gemakkelijk scorende Mamio, waar de bal bij meerdere trefzekere spelers kan worden ingeleverd. We noemen onder anderen Luciano Amelo, Earle Perre en Angelo Florencia. Zij zijn samen goed voor zes van de tot nu toe negen gescoorde doelpunten. Overigens wordt dit duel donderdagavond al gespeeld op sportpark De Parrel aan de Eikenlaan in Groningen. De aftrap is om 19.45 uur.

Het Leenster FC LEO speelt opnieuw een thuiswedstrijd en wel tegen De Heracliden. De gastheren hebben na de 0-3 tegen SIOS nog iets goed te maken en de ploeg uit Uithuizermeeden zal ongetwijfeld willen voortborduren op de 2-3 overwinning bij Amicitia VMC.

Warffum en Corenos kruisen in 5D de degens op de grasmat van de ‘kanaries’ en het puntloze ZEC mag in Zandeweer proberen om Oosterparkers te kloppen. Stedum krijgt visite van VVK, dat inmiddels vier punten op het conto heeft staan tegenover de hatelijke nul van de geelzwarten. Met zes punten uit twee duels doet Zeester het prima. Zaterdag wacht in Groningen het treffen met Potetos. SV TEO zal de kuierlatten pakken richting Uithuizen om daar Noordpool UFC te bestrijden. De gastheren hebben een nederlaag en een overwinning op het conto staan, terwijl de Ten Posters het eerste punt nog binnen moeten zien te harken. De Fivel tenslotte brengt een bezoek aan Ezinge dat nu al een aardig doelsaldo kan overleggen. Dat kreeg voornamelijk tegen Warffum (3-8) gestalte, want zaterdag werd met 2-0 van ZEC gewonnen.

Wat doet SC Scheemda in de thuiswedstrijd (5E) tegen SGV. Met twee overwinningen op zak hebben de Scheemders een prima start gemaakt, maar ook de Schildwolders zijn nog zonder puntverlies. Alle reden om aan te nemen dat zich op sportpark d’Oosterd een mooi duel zal ontwikkelen. VVS ontvangt in deze klasse nieuwkomer Siddeburen, dat twee nederlagen heeft moeten incasseren. De Oostwolders daarentegen hebben beide kanten van de medaille al gezien. Wagenborger Boys heeft een vrije zaterdag.

De zondagvoetballers van Siddeburen (3B) krijgen de studentenclub GSAVV Forward op bezoek. Beide teams hebben in de achterliggende twee ronden een gelijkspel en een overwinning weten te behalen. Farmsum gaat in 4C naar Midwolda om tegen MOVV te voetballen. Die hebben vier punten verzameld uit twee duels, terwijl Farmsum nog op nul staat, maar dat zag zondag de thuiswedstrijd tegen Kwiek afgelast worden. Na twee keer een 2-2 gelijkspel zal Eenrum er ongetwijfeld alles aan willen doen om in en tegen Bareveld een overwinning in de zak te steken. De gastheren speelden zondag met 2-2 gelijk tegen Amicitia VMC en gingen een week eerder met 5-2 onderuit bij SPW.

In 5D werden de duels van Woltersum en Oldambtster Boys afgelast. De ploegen gaan nu in de herkansing en ontmoeten elkaar op het sportpark van de witzwarten aan de Dobbestraat in Woltersum. WEO heeft zelfvertrouwen getankt en mag zondag op eigen terrein tegen Drieborg bewijzen dat het wel goed zit met de vorm. Met negen tegengoals zou je bijna het ergste vrezen voor Drieborg. En dan hebben we nog Kloosterburen, dat BNC met open armen zal ontvangen. De gasten hebben nog maar één wedstrijd gespeeld en overigens ook gewonnen, terwijl Kloosterburen een nederlaag en een gelijkspel kon laten noteren.

No Replies to "Omlandia en Holwierde op jacht naar eerherstel?"