Volleyballers LSV winnen ook tweede duel

De seizoensouverture in de 1e klasse A was voor de heren van LSV uit Loppersum prima verlopen. Een gemakkelijke 4-0 (25-16, 25-16, 25-14, 25-20) overwinning op Lycurgus H6. Daarbij was er zelfs ruimte om de pas 15-jarige Gertjan Schilder te laten debuteren. En dat deed hij uitstekend. Ook het tweede competitietreffen werd winnend afgesloten. De heren van GAV Unitas kregen in De Mencke in Uithuizen met 1-3 klop.

In het begin liep het [prima aan Lopster zijde. LSV maakte nagenoeg geen fouten en liep snel uit naar 6-13. Daarna verhoogde GAV Unitas de servedruk, wat een paar slechte recepties aan Lopster kant opleverde, maar via 17-21 werd het een duidelijke 18-25. De tweede set was nog maar nauwelijks begonnen of het stond al 0-5. En die voorsprong bouwden de gasten gestaag uit naar 16-25.

Er leek geen vuiltje aan de lucht, maar dat veranderde volledig in de derde set. De Lopsters waren de weg volledig kwijt en GAV Unitas profiteerde optimaal. Vooral de rallypass kwam regelmatig aan verkeerde kant van het net terecht wat scoren een koud kunstje maakte voor de lange mids uit Usquert. Een time-out op 14-7 hielp de gasten niets want het werd maar liefst 25-10.

Bij de thuisclub rook men bloed en ze begonnen dan ook sterk aan de vierde set. Ze gingen ook iets anders spelen, brachten een nieuwe spelverdeler en speelden wat vaker een tactische bal. LSV het moeite om in het spel te komen en toen dat eindelijk wel gebeurde hadden ze de scheidsrechter net niet mee. De uitstekend fluitende Jacob Krijgsheld, floot dubbel voor een prachtige driemeter aanval van Rob Ellens en deed hetzelfde op een tactische bal van Bert Vink.

Op 18-16 volgde een time-out voor LSV waarna Unitas een servefout maakte. Vanaf dat moment viel het kwartje de kant van LSV op. Dirk de Vries serveerde naar 20-18, Jurjen Haak (niet de grootste van het veld) had een eenhandig blok op de lange mid van de thuisploeg en Gerard Hofman produceerde een netroller die precies binnen de lijnen viel. Diezelfde Hofman had op matchpoint zijn eerste blok, waardoor het 22-25 werd.

Uiteindelijk een verdiende 1-3 overwinning voor LSV, al werd het toch nog onverwacht spannend. LSV speelt zaterdag in de eigen Boshal tegen Donitas H5. Het duel begint om vier uur (foto: archief EemsmondSport).

No Replies to "Volleyballers LSV winnen ook tweede duel"