Dubbele winst voor Neptunus tijdens Vechtrace

Maarten Veninga en moeder en dochter Anita en Eva Griep van roeivereniging Neptunus uit Delfzijl hebben zaterdag in Gramsbergen tijdens de Internationale Vechtrace de eerste prijs behaald.

De Vechtrace is een achtervolgingsrace over 5000 meter die begint in het Duitse Laar, te vergelijken met een individuele tijdrit in het wielrennen. Dankzij zijn overwinning vorig jaar, startte Maarten Veninga als eerste roeier in het jongens 16-veld. Met een hele goede tijd van 19 min 40,1 sec was hij ruim drie minuten sneller dan de nummer twee en maar 8.6 seconden langzamer dan de winnaar van het jongens 18-veld, waarin hij een tweede plaats zou hebben behaald.

Door een gebrek aan inschrijvingen in de eenpersoonsboot voor de meisjes 16, stapte Eva Griep voor deze gelegenheid in de tweepersoons boot. Dit deed ze samen met haar moeder Anita. Voor het eerst roeiden moeder en dochter samen een wedstrijd. Door het leeftijdsverschil, moesten zij in het dames dubbel twee-veld starten. Ondanks dat de een daar nog te jong voor is en de ander al weer te oud, lukte het toch om met een voorsprong van 10 seconden de directe concurrentie te verslaan. Voor Anita was dit de eerste wedstrijd sinds jaren (foto: Peter Griep).

No Replies to "Dubbele winst voor Neptunus tijdens Vechtrace"