Overzicht amateurvoetbal

Het voetbaloverzicht van deze week brengt ons als eerste naar Winsum. Het team van trainer Bert Vos is na drie duels nog als enige zonder puntverlies in 1E en heeft de leidende positie in deze klasse gepakt dankzij een 1-2 overwinning op bezoek bij PKC ’83. De doelpunten van de Winsumers werden gemaakt door Thomas Kauw en David Albert Villalta, al kwam die ietwat gelukkig tot stand. Zijn inzet raakte namelijk het lichaam van de PKC-goalie en verdween in de rebound via Wesley Walstra alsnog tussen de palen door.

Tweedeklasser SV Bedum heeft in Emmen karakter getoond in het duel met Drenthina. De ploeg van coach Remy van der Wal moest vijftig minuten lang met tien man spelen omdat Lennart van Ginkel rood kreeg nadat hij een duel met beide benen vooruit was aangegaan. Op dat moment stond het al 0-2 voor de paarshemden dankzij treffers van Richard de Boer en Thijs Helder. In het tweede bedrijf gaf SV Bedum weinig weg en wist het zelfs nog naar een 0-3 eindstand uit te lopen dankzij een goal van Anne Jits Sybesma. ‘Net als vorige week speelden we best goed. Toen hebben we de kansen niet weten te benutten. Dat ging nu een stuk beter’, sprak een tevreden trainer Remy van der Wal na afloop.

In 3C wisten de kemphanen Aduard 2000 en Noordwolde de finish niet ongeschonden te halen. Beide ploegen kwamen op zeker moment met tien man te staan. Schrale troost voor Noordwolde was dat de geelzwarten in ieder geval drie punten (2-3) aan het duel wisten over te houden. Namens de bezoekers troffen Jesse Hijlkema, Silvan Havinga en Marco Vos de roos. SC Loppersum sleepte een 1-2 overwinning uit het vuur in de uitwedstrijd tegen Glimmen. Ruben Keizer en Diederik Dijk scoorden voor de Lopsters, die na drie wedstrijden nog zonder puntverlies zijn en de koppositie met het eveneens ongeslagen Be Quick delen.

Het op eigen veld spelende Poolster uit Spijk liet zich in 4C door het nog puntloze Amicitia VMC de kaas van het brood eten. De gastheren leden een 2-3 nederlaag. Namens de geelzwarten wisten Jesse Smit en Wesley Bos te scoren. Om een goede voetbalwedstrijd te kunnen spelen heb je twee ploegen nodig die willen voetballen. In Sauwerd lieten thuisclub SIOS en DVC Appingedam zien hoe dat moet. Uiteindelijk werd de strijdbijl bij een 1-1 stand begraven. Stefan Bultena opende de score voor de gastheren, Lars Mulder poetste de achterstand weg. RZ Baflo maakte op eigen veld gehakt van OKVC. De Oldehoofster ploeg werd met een 6-1 nederlaag terug naar huis gestuurd. Een eigen goal en treffers van Duncan Torrenga (2) Justin van Solkema, Reinout Geuze en Jordi Potma deden de gasten de das om.

Het Garmerwolder GEO kreeg op eigen terrein met 0-3 klop van Mamio, dat nog zonder puntverlies aan de leiding gaat. FC LEO verloor met dezelfde cijfers in Leens van het bezoekende SV De Heracliden. Martijs Delker (2) bewees zijn meerwaarde voor de Meisters. Jeroen Linstra trof het nylon ook een keer. Middelstum had in Dennis verkerk een tweevoudig doelpuntenmaker, maar dat bleek onvoldoende te zijn in de thuiswedstrijd tegen ON Roden. De gasten stapten na negentig minuten namelijk met een 2-5 overwinning van het veld.

In de 5e Klasse D vlogen de doelpunten weer als rijpe appelen van de boom. In Ezinge viel dat nog wel mee. Daar moest de plaatselijke trots het hoofd buigen voor De Fivel. De ploeg uit Zeerijp stak een 1-2 zege in de zak dankzij treffers van Rindert Havinga en Corné Bos. Jelle Huizing maakte de enige Ezinger goal. Het Zoutkamper Zeester staat na drie duels weer met beide benen op de grond. De mannen uit het vissersdorp speelden niet best op bezoek bij Potetos, dat met 3-1 wist te zegevieren. Aanvoerder Danny Beerda scoorde namens het team van trainer Marinus Siekman.

Stedum lijkt in deze klasse een moeilijk seizoen tegemoet te gaan. Op het eigen sportveld aan de Bedumerweg werd met 2-6 van het stad-Groninger VVK verloren en dat was al de derde nederlaag op rij. Tim Ipey en Jeroen Bansberg scoorden voor Stedum. Met Warffum ging het ook al niet best. De thuisclub kwam in het duel met Corenos nog wel op een 2-0 voorsprong dankzij goals van Stefan van der Berg en Robbert Bos, maar die achterstand hadden de gasten voor de pauze al weggewerkt. Toen Corenos met 3-2 aan de leiding was gekomen, liet Warffum de kans op de gelijkmaker liggen en daarna was het snel gebeurd. Het zou uiteindelijk 2-8 worden. Namens de Roodschoulsters trofen Germen Tamsma, Migel van Gennip (2), Joran Knot (2) en Marcel Dijkstra (3) het doel.

Het Zandeweerster ZEC ging met 1-5 (doelpuntenmaker Vincent Zijlstra) onderuit in het treffen met Oosterparkers en ook buurman Noordpool UFC bracht het er niet goed af. In Uithuizen werd met 0-1 verloren van SV TEO. Aart Reitsema scoorde voor de Ten Posters de enige treffer: 0-1.

SC Scheemda (5E) doet het prima. Na twee wedstrijden had men al elf treffers op het conto staan. Daar werden zaterdag in het treffen met het Schildwolder SGV nog eens vijf aan toegevoegd. Danny Blaauw (2), Rick Hensens, Ayolt ten Have en Niek Smit zorgden ar voor dat de drie tegentreffers van Jos Hoeksema de koploper niet al teveel hoofdbrekens opleverde: 5-3. In Oostwold veegde thuisclub VVS nieuwkomer Siddeburen met 6-1 van de grasmat. Gerjan Drenth trof het doel maar liefst vier keer. Dennis Koetje en Jeroen Brul waren de overige doelpuntenmakers aan de zijde van de gastheren. Good old Egbert Bosma redde de spreekwoordelijke eer voor Siddeburen.

Bij de zondagamateurs was het derdeklasser Siddeburen dat Lars Walma zag scoren, maar voldoende voor puntenwinst in het duel met de studenten van GSAVV Forward was dat niet. De Stadjers scoorden namelijk twee keer en streken dus met 1-2 de winst op. In 4C mocht Tim Spijk namens Eenrum vanaf elf meter proberen te scoren. Hij deed dat naar behoren. Veel leverde het niet op, want de stand was op dat moment al 4-0 in het voordeel van thuisclub Bareveld. Het zou dus uiteindelijk 4-1 worden. In Eenrum wacht men met smart op nieuw gras. De toestand van het tijdelijk als hoofdveld dienst doende trainingsveld is dermate slecht dat de thuiswedstrijd van zondag tegen MOVV, als de KNVB er mee instemt, in Midwolda wordt gespeeld.

In 5D was Woltersum de betere in het duel met Oldambtster Boys. Tabe van der Laan was twee keer trefzeker en bezorgde de witzwarten daarmee een 2-0 overwinning. WEO is in deze klasse nog zonder puntverlies. Ook Drieborg moest buigen (4-0) voor de elf van trainer Bob Mulder. Namens de Woldendorpers scoorden Alexsander Klok (2), Jan Meijerhof en Niels Jansen. Kloosterburen moest het onderspit delven in de thuiswedstrijd tegen BNC. Jelte Toxopeus tekende voor een van de twee treffers die de gastheren op hun conto kregen. De tweede betrof een eigen doelpunt. De Finsterwolders gingen met een 2-5 zege op zak huiswaarts (foto: archief EemsmondSport).

No Replies to "Overzicht amateurvoetbal"