Ook Thrianta te sterk voor korfballers DWA/Argo

De korfballers van Thrianta uit Hoogeveen hebben, op bezoek bij DWA/Argo in Winsum, de punten in de zak gestoken. De teams hebben het vaker tegen elkaar opgenomen, maar zaterdag was Thrianta duidelijk de bovenliggende partij. Na een ruststand van 8-12, wisten de Drenten met 13-18 te winnen.

Tom van der Laan was weer terug in de opstelling van trainer/coach André Pettinga. Hij is hersteld van zijn blessure. Steven Bults speelde op de plek van de nog geblesseerde Nick Brandsma. Thrianta opende na vier minuten de score met twee treffers vlot na elkaar. DWA/Argo kwam via een verzilverde strafworp van Sam Pestoor ook van de nul af. De gasten uit Hoogeveen namen meteen weer het initiatief, maar na hun score was ook Lisette Hamminga trefzeker.

In het vervolg kende Thrianta een scherpe fase en de ploeg scoorde vier keer achter elkaar. Met een stand van 2-7 moesten de korfballers uit Winsum en Bedum een tandje bij schakelen. Yarin Smedema verzilverde een strafworp en zette zo de derde treffer op het scorebord voor DWA/Argo. Nadat Thrianta de 3-8 maakte, wist ook Karen Oostmeijer het gat van de korf te vinden en zo de stand op 4-8 te bepalen. De Hoogeveense ploeg combineerde in deze fase gemakkelijk en DWA/Argo had vaak het nakijken. Zo was Thrianta drie keer trefzeker, wat een grote voorsprong opleverde van 4-11.

Toch herpakte DWA/Argo zich enigszins. Er werd hard gewerkt en dat resulteerde in vier treffers op rij, uit handen van Sam Pestoor, Yarin Smedema, Gert-Jan Stulp en Karen Oostmeijer. Hierdoor had DWA/Argo weer enigszins aansluiting gevonden bij de gasten. Thrianta had vlak voor rust het laatste woord en bepaalde met nog één treffer de ruststand op 8-12. Een stand waarmee nog van alles kon gebeuren.
Na de pauze verzilverde Lisette Hamminga vlot een vrije bal, waardoor DWA/Argo steeds dichter bij de gelijkmaker kwam. Toch lukte het niet om het laatste gaatje te overbruggen. Thrianta scoorde op tijd de 9-13 en maakte even later zelfs 9-14.

De thuisploeg vocht hard en bleef aandringen. Tom van der Laan zorgde voor 10-14, maar Thrianta was opnieuw trefzeker met twee doelpunten. Met nog een kwartier te spelen, was het wederom Tom van der Laan die een goal maakte en ook Lisanne Pettinga was trefzeker voor DWA/Argo. Er stond andermaal een verschil van vier op het scorebord. Trainer-coach André Pettinga bracht bij deze stand Ole Smedema binnen de lijnen. Nadat hij onlangs zijn debuut had gemaakt, mocht hij ook deze wedstrijd een invalbeurt maken. Het lukte DWA/Argo echter niet meer om Thrianta in te halen. De Hoogeveners scoorden opnieuw twee treffers op rij. Ole Smedema gaf zijn invalbeurt glans door de laatste treffer van de wedstrijd te maken. Onder luid gejoel door het trouwe publiek van DWA/Argo werd hij toegejuicht. De eindstand werd 13-18.

Zaterdag reist DWA/Argo af naar Rood-Wit in Wezep. Ook deze ploeg is geen onbekende voor DWA/Argo. Gezien de stand zal het voor DWA/Argo erg belangrijk zijn om punten te pakken en zo aansluiting te houden. Het duel zal om 15.30 uur van start gaan.

* Scores DWA/Argo: Yarin Smedema, Tom van der Laan, Lisette Hamminga, Karen Oostmeijer en Sam Pestoor (2x), Ole Smedema, Lisanne Pettinga en Gert-Jan Stulp (1x).

Uitslagen:
De Granaet - Harich 20-16
Noordenveld - Hoogkerk 13-17
DWA/Argo - Thrianta 13-18
Oerterp/VKC - Rood-Wit 22-13

Stand:
Oerterp/VKC 6-10
Hoogkerk 6-10
De Granaet 6- 9
Thrianta 6- 7
Rood-Wit 6- 4
Noordenveld 6- 3
Harich 6- 3
DWA/Argo 6- 2

No Replies to "Ook Thrianta te sterk voor korfballers DWA/Argo"