Volleybaldames Trias gaan aan kop

Na een stroeve start van de competitie hebben de volleybaldames van Trias na twee 4-0 overwinningen op rij de koppositie in de 1e klasse B weten te veroveren. De dames zijn de laatste weken goed op dreef na een enigszins moeizame start, met name veroorzaakt door vakantieperikelen en derhalve geen optimale voorbereiding. Nu het team echter compleet is en de trainers over een fitte selectie kunnen beschikken, is er vooral vooruitgang in stabiliteit waarneembaar.

Na afwezigheid van een seizoen zijn Marjan Bodde en Nienke Haaijer dit seizoen weer bij de selectie aangesloten en dat maakt dat het team op nagenoeg alle posities een dubbele bezetting heeft. Die concurrentie strijd draagt bij aan scherpte op de trainingen en in de wedstrijd. De speelsters zijn goed aan elkaar gewaagd en dat maakt dat iedereen steeds scherp moet zijn om zoveel mogelijk speeltijd af te dwingen.
Na een simpele 3-0 overwinning in de beker tegen OPM Heerenveen en een 4-0 overwinning in de competitie tegen VIOS Kolham moest zaterdag aangetreden worden tegen de dames van Oryx uit Groningen.

De trainers hadden met de ervaring uit eerdere edities vooral gewaarschuwd voor het rommelige spel van de tegenstander. Bovendien liet Oryx toen zien er altijd vol voor te gaan. Veel strijd en veel verdedigen. Oryx bleek altijd een lastige tegenstander die in kwaliteit weliswaar onderdeed maar waar altijd moeizaam van gewonnen werd.Zelden werd een simpele 4-0 overwinning geboekt.

Na een zeer goede start waarin een marge werd opgebouwd leek er voor Trias in eerste instantie geen vuiltje aan de lucht. De sideout was goed verzorgd en serverend werd er veel druk geleverd. Toen Oryx echter iets meer grip kreeg op de serve kreeg en in staat was de aanval op te bouwen, bleek dat er toch een wedstrijd ging ontstaan. Oryx probeerde vooral met slimme aanvallen Trias te verschalken. Dat lukte een aantal keren goed waardoor ze redelijk in het spoor wisten te blijven.

Aan het einde van de set gaf het kwaliteitsverschil echter toch de doorslag en werd deze set 19-25 door Trias binnen gesleept. In de tweede set liet Oryx met name zien zich niet zomaar gewonnen te geven. Er werden erg veel ballen verdedigd en aanvallend werd er nooit spectaculair, maar wel slim gescoord.

Trias daarentegen haalde niet het niveau van de eerste set en speelde slordig. Na een spannende strijd wist Trias boven de twintig echter de set naar zich toe te trekken en werd met 23-25 gewonnen. De derde set werd de degelijkheid weer beter opgepakt en was het verschil in kwaliteit tot uiting gebracht in een 21-25 overwinning.

In de vierde set werd door de coaches benadrukt dat voor het bonuspunt het erg belangrijk was om de scherpte vast te houden. Dat was niet aan dovemansoren besteed. In het eerste deel werd een ruime marge van tien punten opgebouwd. Hoewel Oryx nog wel even tegenstribbelde, werd ook het belangrijke vijfde punt binnen gesleept.

Omdat concurrent Set Uppers uit Scheemda niet had gespeeld en na de wedstrijd bleek dat de andere concurrenten punten hadden gemorst, mogen de dames zich minimaal een week koploper noemen. Zaterdag zullen de dames proberen om deze positie vast te houden. In sporthal Eelwerd in Appingedam zal dan om 18.00 uur aangetreden worden tegen Oostermoer.

No Replies to "Volleybaldames Trias gaan aan kop"