Winsum en Oranje Nassau komen niet tot scoren

Op het sportpark aan de Schouwerzijlsterweg in Winsum is zaterdag niet gescoord in het duel tussen koploper Winsum en het bezoekende Oranje Nassau. Dat was mede te danken aan doelman Wouter Meijer, die op soms miraculeuze wijze de bal uit zijn doel wist te houden. Voetballend waren de bezoekers wat rustiger aan de bal dan de gastheren, die na driekwart wedstrijd Tim Hoff verloren vanwege een tweede gele kaart. Wat ON daarna ook probeerde, de Winsumer muur slechten lukte het team van trainer Erwin Heerlijn niet.

Een van de meest opvallende feiten tijdens het treffen was de soap rondom het tenue van Oranje Nassau. De Stadjers verschenen in het wit met zwart en hoe je ook wilde kijken, het leek erg veel op de Winsumer outfit. Opmerkelijk was dat arbiter Rutger Werkhoven er kennelijk geen problemen mee had. Aan Winsumer zijde klaagde men er wel over en dus moesten er halverwege het duel reserveshirts van de thuisclub aan te pas komen om iedereen tevreden te stellen.

De wedstrijd begon met een iets aanvallender Winsum, dat echter moest toezien hoe Oranje Nassau de betere kansen kreeg. Frederik Specken en Rhobin Brander waren de eersten die in de buurt van de Winsumer goal opdoken, maar zagen hun pogingen stranden. Een leep balletje van handenbinder Mitchell Schievels leek op maat gesneden voor Rhobin Brander. Diens kopbal werd echter door Meijer gekeerd. Ook Fokko Kronemeijer wist de bal niet tussen de palen door te krijgen. Oranje Nassau toonde zich geduldig en vond altijd wel een aanspeelpunt.

Aan de overkant van het veld deed Winsum het iets bescheidener. De thuisclub oogde onrustig en had vooral veel moeite om het middenveld van Oranje Nassau onder druk te houden. Rogier Krohne en Wouter Bloem bleken ook niet in staat om de wedstrijd open te breken. Het duel had een doelpunt nodig om het vuurtje wat op te stoken. Die had er in de eerste helft ook moeten vallen. Dat mocht vooral ON zich aantrekken, al kun je het natuurlijk ook met gemak de verdienste van doelman Meijer noemen dat dit niet gebeurde. Een bekeken voorzet van Rico Cordes werd door Rhobin Brander richting Meijer gekopt, maar de goalie wilde van geen wijken weten.

En toen was daar het moment vlak voor de doelwisseling. Mitchell Schievels kreeg in het strafschopgebied van Winsum de verdedigers Marcel Pannekoek en Hans Zwakenberg in zijn nek. Schievels kam ten val en was kennelijk wat geïrriteerd geraakt. Tijdens het opstaan maakte hij een beweging met het hoofd in de richting van Pannekoek, die op zijn beurt tegen het gras ging. Fluitist Werkhoven liet een en ander op zijn beloop.

Na de pauze speelde Oranje Nassau dus in de rode reserveshirts van Winsum. Men probeerde de druk op te voeren, maar echt overtuigend ging dat niet. De defensie van de thuisclub moest eigenlijk alleen even doorademen toen Schievels een voorzet van Brander dacht te verzilveren. Coach Bert Vos haalde korte tijd later Thomas Kauw naar de kant en besloot Kay Bootsma binnen de lijnen te brengen. Bootsma kreeg vervolgens de kans om de score te openen, maar had het vizier niet op scherp staan. Hij had meer tijd dan hij voor mogelijk had gehouden en mikte het speeltuig over de deklat.

Winsum wilde nog wel iets forceren, maar moest het laatste kwart van de wedstrijd vooral oppassen dat het zelf niet in het mes zou lopen. Tim Hoff had hands gemaakt en werd door Werkhoven teruggefloten. Hoff was het kennelijk niet eens met die beslissing en trapte de bal een eind weg. Dat kwam hem op zijn tweede geel te staan en dat betekende rood.

Oranje Nassau kreeg nu de mogelijkheid om de overtalsituatie uit te buiten, maar leek op twee gedachten te hinken. Blind naar voren rennen leek men niet te willen, omdat er toch nog enige angst bestond voor een gedurfde Winsumer uitbraak. Die kwam er en leidde vervolgens tot Winsumer protesten. Een ingooi van Joshua van Dijk kwam op het achterhoofd van Heinze Andringa terecht. De bal rolde vervolgens over de arm van Josha Ottens. Omdat een en ander binnen het strafschopgebied gebeurde, wilde heel Winsum een strafschop. Ook nu liet scheidsrechter Werkhoven zich niet imponeren.

En zo gleed het niet goede, maar wel spannende duel naar een einde waarmee uiteindelijk alleen Winsum blij kon zijn. ‘We wilden vandaag qua punten in de dubbele cijfers komen. Twaalf was mooier geweest, maar met tien punten na vier wedstrijden ben ik ook niet ontevreden’, aldus coach Bert Vos van Winsum.

Zijn collega Erwin Heerlijn was van mening dat Oranje Nassau op basis van de kansen had moeten winnen. ‘We speelden voor de rust heel verzorgd, waren de betere ploeg en hadden hier moeten scoren. Ik ben van mening dat we twee punten hebben laten liggen.’

* Winsum – Oranje Nassau 0-0

No Replies to "Winsum en Oranje Nassau komen niet tot scoren"