Henk Schuitema voltooit marathon als 70-plusser

Henk Schuitema uit Bedum heeft zondag deelgenomen aan de 36e editie van de marathon van Eindhoven. Schuitema is een ervaren atleet en marathonloper, maar hij is de leeftijd van 70 jaar inmiddels ruimschoots gepasseerd. Het uitlopen van een marathon op die leeftijd is van uitzonderlijke klasse.

Vorig jaar liep hij op Terschelling een marathon als 71-jarige. Daar was echter geen mannen 70-klassement. Hij was dit jaar beter in vorm getuige zijn recente clubrecords. In zijn 36e marathon (42,2 kilometer) ging hij voortvarend van start. Halverwege kwam hij door in 1.53.40 uur, goed voor een tijd binnen de vier uur.

De weersomstandigheden veranderden echter. Het werd warm. Veel hardlopers kwamen in de problemen en diversen stapten uit. Ook Schuitema kreeg het in de tweede helft zwaar, maar desondanks wist hij op karakter en doorzettingsvermogen in een respectabele 4.22.37 uur te finishen, goed voor de vierde plaats in de categorie M70 met negen deelnemers (foto: Peter van der Hulst).

No Replies to "Henk Schuitema voltooit marathon als 70-plusser"