Overzicht amateurvoetbal

Het voetbaloverzicht van afgelopen weekend beginnen we in de tweede klasse, waar SV Bedum en NEC Delfzijl de regio vertegenwoordigen. Om met die laatste club te beginnen, de Havenkanters kregen met 3-1 op de voetbalbroek van het Asser LTC, dat tot nu toe alle wedstrijden winnend heeft afgesloten. Namens de ploeg van trainer Kees Pranger scoorde Erwin Noordhoff. De Bedumers kwamen op eigen veld tot twee keer toe op achterstand, maar wisten deze telkens weg te poetsen. Anne Jits Sybesma en Mark Kruizenga scoorden voor de thuisclub. Overigens moest Sybesma het strijdtoneel vroegtijdig verlaten. Hij kreeg rood van scheidsrechter Boer wegens natrappen.

Noordwolde bleef in 3C werkeloos. Het veld van de geelzwarten bleek niet geschikt om op te spelen. Holwierde kwam op Katmis wel in actie. De gastheren veegden HFC ’15 met maar liefst 6-1 van het speelveld. Jurrely Torbed nam drie treffers voor zijn rekening. De overige goals waren afkomstig van Thijs Stoppels, Robbie ten Hove en Mike Kraan.

Omlandia bleef opnieuw aan de negatieve kant van de score. Op eigen veld werd met 0- 2 van Be Quick verloren. De gasten hebben na vier duels nog geen punt verloren. Omlandia heeft uit vier duels slechts een punt weten te verzamelen. Veel reden tot vreugde was er ook al niet in Loppersum, waar de plaatselijke trots met 1-4 onderuit ging in de thuiswedstrijd tegen Grijpskerk. Alleen Ruben Danhof wist het nylon in beweging te krijgen.

In 4C moest RZ Baflo het hoofd buigen voor gastheer Lycurgus. De Bafloërs kregen met 4-0 klop van de Stadjers. Die cijfers stonden ook op het scorebord toen er bij het duel tussen thuisclub Mamio en Poolster voor het laatst werd gefloten. Het Sauwerder SIOS kreeg een ongenadig pak slaag van Niekerk, dat met maar liefst 8-1 wist te zegevieren. Stefan Bultena wist in ieder geval nog de spreekwoordelijke eer te redden.

SV De Heracliden bewees zichzelf een prima dienst door het bezoekende Middelstum met 4-1 achter zich te laten. Namens de Meisters scoorden Frank de Boer, Mark de Boer, Martijs Delker en Jeroen Oosterhuis. De Middelstummer aanhang zag Allert Moeken iets terug doen. DVC Appingedam kwam in de thuiswedstrijd tegen ON Roden al na vijf minuten op voorsprong door een goal van Jeroen van Hunnik. Bram Mulder besliste het duel enkele minuten voor het eindsignaal en bepaalde de eindstand op 2-0. FC LEO wist een driepunter te scoren op bezoek bij OKVC. De ploeg uit Oldehove werd met 1-4 geklopt. De leenster doelpunten kwamen op naam van Frank Veenwijk, Rick Schuttenbeld, Bo Tukker en Giovanny Hovius.

Warffum, Stedum en ZEC zijn momenteel in 5D de vertegenwoordigde teams met de grootste zorgen. Ze hebben alle drie, na vier competitieronden, nog maar een punt weten te pakken. Warffum verloor zaterdag met 2-0 van VVK en Stedum en ZEC besloten na het onderlinge treffen dat 2-2 de stand zou zijn die op het wedstrijdformulier gezet zou worden. Namens Stedum scoorden Jacco Santing en Jasper Tillema. Jens Posthumus en Vincent Zijlstra scoorden voor de Zandeweersters.

Trefzeker was het woord dat zaterdag op SV TEO wel van toepassing was. Op eigen veld werd met 6-1 van DIO Groningen gewonnen. Robbert Veldman scoorde drie keer en werd tot Schutter van de Week gebombardeerd. Emiel Kruger trof het nylon twee keer en ook Aart Reitsema pikte zijn goaltje mee. Dezelfde cijfers kon ook De Fivel overleggen nadat Potetos naar huis was teruggekeerd. Tiemen Pestman en Rindert Havinga waren twee keer succesvol. Joran Bos en Mark Kramers waren de overige schutters voor het ‘andere Oranje.’ Zeester lijkt het dit seizoen een stuk moeilijker te hebben. Nu werd met 3-1 van Oosterparkers verloren. Alleen Chris Noordhof wist voor de Zoutkampers te scoren.

Het Uithuizer Noordpool UFC kreeg op bezoek bij Groninger Boys een zevenklapper om de oren. Het is dat hij niet uit onze regio komt, anders zou ‘frikadellen’ Freddy de Grooth tot schutterskoning worden uitgeroepen. Hij maakte er namelijk zes. Corenos en Ezinge moesten na negentig minuten genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel en daar konden beide clubs wel mee leven. Marcel Dijkstra scoorde voor de Roodschoulsters, namens Ezinge liet Dennis Abbas een treffer noteren.

In 5E gaat SC Scheemda onverdroten door met het verzamelen van doelpunten. Het zijn er na vier wedstrijden al vierentwintig. Daarvan werden er zaterdag acht gescoord in de ongelijke strijd (1-8) met thuisclub Damacota. Danny Blaauw, Thijs Heeg en Niek Smit namen ieder twee treffers voor hun rekening. Brian Drevel en Jorden Roos waren de overige doelpuntenmakers. Na vier rondes hebben de Scheemders in hun klasse als enige de volle buit op zak en gaan dan ook alleen aan kop.

Wagenborger Boys moest op eigen veld (zie foto) het hoofd buigen voor VVS. De Oostwolders zegevierden met 0-3 dankzij treffers van Dennis Koetje, Gerjan Drenth en Jurjen Drewel. VVS volgt het spoor van SC Scheemda, maar dat doen ook SGV en het knock-out geslagen Damacota. Wagenborger Boys wacht nog op de eerste overwinning. Dat zal voor slotlicht Siddeburen een hele toer worden. De Boertjes kregen met 7-0 klop van BATO en staan momenteel puntloos onderaan in 5E.

Bij de zondagamateurs was het prijsschieten geblazen tijdens het duel tussen TLC en Siddeburen. Uiteindelijk wist Siddeburen de winst op zak te steken. Na negentig minuten stond er 4-5 op het scorebord. Ruben van der Ploeg (2), Jason Weites, Junior Fanny Cisse en Julian Pot namen de doelpunten voor hun rekening.

Eenrum kreeg ‘thuis’ tegen MOVV een gevoelige tik op de neus. De thuiswedstrijd in 4C werd vanwege de erbarmelijke staat van het eigen terrein in Midwolda gespeeld en met 6-1 verloren. Tim Spijk mocht de eretreffer laten aantekenen. Farmsum hield aan de uitwedstrijd tegen Engelbert (1-1) een punt over. Good old Herbert van Brugge was verantwoordelijk voor een klein feestje.

In 5D werd het duel tussen Oldambtster Boys en Kloosterburen afgelast en kreeg Woltersum met 7-0 op de broek van DWZ. Usquert zag Kacha Goguadze doel treffen in de tweestrijd met Alteveer, maar dat bleek verre van voldoende omdat de thuisclub er maar liefst zes in wist te leggen: 6-1. En dan is er nog WEO. De Woldendorpers werden met 3-0 geklopt dor BNC, dat nu samen met WEO en DWZ negen punten heeft weten te verzamelen, al mag men er bij BNC nog aan toevoegen dat er een wedstrijd minder is gespeeld.

No Replies to "Overzicht amateurvoetbal"